Στη Ρόδο βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο νεαρός chef Πέτρος Συρίγος για μια εκδήλωση της Λέσχης Lions Ρόδου Σίβυθος, και έδειξε στους ροδίτες πως φτιάχνονται οι αφράτοι και παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι, κανέλα και άχνη ή και με σοκολάτα, ανάλογα την διάθεση.
Αρχικά μίλησε στο κοινό του για την ιστορία που έχουν οι λουκουμάδες. Οι λουκουμάδες είπε, είναι ένα πολύ δημοφιλές γλυκό στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή και συμπλήρωσε ότι οι Λουκουμάδες στα Τούρκικα λέγονται “lokma” που σημαίνει μπουκιά ενώ στα Αραβικά, από που, προφέρεται “luqma” και έχει την ίδια σημασία.
"Οι λουκουμάδες, παρασκευάζονται από ζύμη που την τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Συνήθως είναι στρογγυλοί και περιχύνονται με μέλι, σιρόπι, κανέλλα αλλά και ζάχαρη άχνη. Πολλοί, έχουν ξεκινήσει να βάζουν στους λουκουμάδες αλμυρή γέμιση ή αλμυρή επικάλυψη. Και αυτή η προσέγγιση είναι φανταστική!"
Λουκουμάδες: τα υλικά και η συνταγή:
Λουκουμάδες αφράτοι, τραγανοί μελωμένοι και άκρως πεντανόστιμοι!
Όλα αυτά ο Πέτρος Συρίγος τα ανέλυσε σε μια συνταγή η οποία δεν έχει μόνο 100% επιτυχία αλλά είναι πάρα πολύ εύκολη, γι αυτούς που λατρεύουν τους λουκουμάδες αλλά δεν έχουν και πολύ χρόνο για να μαγειρέψουν.
Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσετε ξηρή μαγιά για τους λουκουμάδες, η αναλογία είναι 1 προς 3, ξηρής προς νωπή. Δηλαδή 1 γραμμάριο ξηρής μαγιάς ισούται με 3 γραμμάρια νωπής.
Η πιο εύκολη συνταγή για λουκουμάδες με μέλι ή σοκολάτα για να έχεις το τέλειο σνακ στο πι και φι - σε 9 βήματα:
Ποιός είναι ο Πέτρος Συρίγος
O Πέτρος Συρίγος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Το 2005 ξεκίνησε τις σπουδές του στη μαγειρική -ζαχαροπλαστική και το πρώτο του επαγγελματικό βήμα το έκανε το 2006. Σε μόλις 2 έτη ανέλαβε θέση Sous-Chef σε εστιατόριο της Αθήνας, ενώ το 2011 έγινε Executive Chef.
Γνωστός στο πανελλήνιο έγινε αρχικά από τις εμφανίσεις στην τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού Alpha “Ελένη” με την Ελένη Μενεγάκη, αλλά και στον τηλεοπτικό σταθμό του ANT1 στην πρωινή εκπομπή “Το Πρωινό” με την Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.





Σχόλια