Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Εύβοια, το ...στεριανό νησί

Η Εύβοια δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. To ερώτημα είναι Βορράς η Νότος; Αν είσαι τύπος που στις διακοπές του θέλει δράση, εξερεύνηση, «ελευθερία» και το φυσικό τοπίο τότε σου ταιριάζει η βόρεια πλευρά. Αν είσαι τύπος που θέλει χαλάρωση σε συνδυασμό με πιο τουριστικά σημεία και περισσότερες επιλογές σε διασκέδαση και φαγητό τότε σου κάνει η νότια πλευρά.

Η Εύβοια επιφυλάσσει πολλές θαλασσινές εκπλήξεις για εκείνους που έχουν τη διάθεση να την εξερευνήσουν. 110 παραλίες ειδυλλιακές σε κάθε στροφή, με θέα στο Αιγαίο ή στον Ευβοϊκό σίγουρα κάποια θα είναι του γούστου σας: Γιαννίτσι, Νημποριό, Ποτάμι, Αρμυρίχι, Λιμνιώνας, Ζάρακες, Μουρτερή, Χιλιαδού, Πετάλι, Βύθουρη, Άγιος Δημήτρης, Γαλάζια Λίμνη-Αλμυροπόταμος, Λίμνη, Άγιοι Απόστολοι, Μεγάλη Άμμος, Δάφνη, Αγκάλη.
Για camping στις Ροβιές - Αγία Άννα -Χιλιαδού.
Λιανή Άμμος για surf, kitesurf στα Βασιλικά - Κανατάδικα - Μεγάλη Άμμος, καταδύσεις στη Λιχάδα.
Επιπλέον λόγοι για να πας στην Εύβοια:
Για να κάνεις εκδρομές και περιηγήσεις στα δρακόσπιτα, πεζοπορία στη Δίρφυ και στη λίμνη Δυστού, στον καταρράκτη του Δρυμώνα, στις ιαματικές πηγές Αιδηψού και στον Οξύλιθο.
Για να δοκιμάσεις τηγανόψωμα, χορτόπιτες, λιροκεφτέδες, ψάρια και θαλασσινά, φαγητά με τοπικά λαχανικά και κρεατικά, τυριά, μουστοκούλουρα και μπακλαβά στην Κύμη και την Κάρυστο.
Άλλα αξιοθέατα: Η Ερέτρια με το αρχαιολογικό μουσείο, το ναό του Απόλλωνα και το Σπίτι με τα ψηφιδωτά, τα ερημωμένα χωριά του Καφηρέα και βεβαίως η Χαλκίδα πάνω στο Στενό του Ευρίπου με το άκρως ενδιαφέρον Αρχαιολογικό Μουσείο, τα Λιχαδονήσια, οι «δίδυμοι» ενετικοί πύργοι του Μύτικα αλλά και οι μονές Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, Αγίου Γεωργίου Ηλιών και Γαλατάκη, το ακρωτήριο του Καβοντόρο και η πρωτεύουσα, η Χαλκίδα, φιλική και προσιτή, ιδανική για ατέλειωτους περιπάτους δίπλα στο νερό.
Πολύ κοντά στην Αθήνα, νησί «του Σαββατοκύριακου» η Εύβοια προσελκύει εκδρομείς όλες τις εποχές του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: