Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Πέντε λόγοι για να πάτε στο Βουκουρέστι

1. Για να επισκεφθείτε το Παλάτι του Κοινοβουλίου (Casa Poporului). Είναι γνωστό ως House of the People και το δημιούργησε ο δικτάτορας της Ρουμανίας Nicolae Ceausescu, σήμα κατατεθέν της πόλης - το δεύτερο μεγαλύτερο διοικητικό κτίριο στον κόσμο με πάνω από 1.000 δωμάτια με 12 ορόφους σε 3.5 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια. Η επίσκεψη στο Παλάτι χρειάζεται μια κράτηση εκ των προτέρων, ενώ απαιτείται και το διαβατήριό σας για την είσοδο στο κτίριο. Υπάρχει χρέωση για την επίσκεψη στο Casa Poporului, ενώ για άτομα κάτω των 18 ετών είναι δωρεάν.

2. Για να εξερευνήστε τα ρουμανικά παραδοσιακά χωριάτικα σπίτια στο The Village Museum (Φωτογραφία αριστερά, Christos Kataxenos). Σε 37 στρέμματα στο πάρκο Herastrau θα δείτε 60 αυθεντικά σπίτια, ανεμόμυλους, αγροκτήματα, εκκλησίες και νερόμυλους. Αυτά τα παλιά κτίρια προέρχονται από τις περιοχές της Τρανσυλβανίας, της Μολδαβίας, της Dobrogea και της Oltenia της Ρουμανίας. Τα περισσότερα είναι από τον 19ο αιώνα, αλλά μερικά χρονολογούνται από το 1700.

3. Για να κάνετε βόλτες στα πάρκα. Το Βουκουρέστι είναι μια από τις πιο πράσινες πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης. Μπορείτε να πάτε στο Πάρκο Cismigiu, σχεδιασμένο από έναν Γερμανό αρχιτέκτονα τον Carl Meyer το 1845 και στο πάρκο Cismigiu που είναι φυτεμένο με περισσότερα από 30.000 δέντρα. Έχει λουλούδια, λίμνες και εξωτικά φυτά, περίπτερα αναψυκτικών, καφετέριες, παιδικές χαρές και μια λίμνη με βάρκες. Είναι το παλαιότερο και πιο κεντρικό πάρκο του Βουκουρεστίου, το οποίο βρίσκεται μόλις λίγα τετράγωνα από την Παλιά Πόλη. Επίσης, το Φυσικό Πάρκο Vacaresti, σε απόσταση μόλις 30 λεπτών με τα πόδια από το κέντρο της πόλης, το Vacaresti Nature Park, είναι ο άγριος υγρότοπος του Βουκουρεστίου, που θεωρείται το μεγαλύτερο αστικό φυσικό πάρκο στην Ευρώπη. Τέλος, οι Βοτανικοί Κήποι του Βουκουρεστίου (Gradina Botanica) ιδρύθηκαν το 1860.

4. Για να ανακαλύψτε την παλιά πόλη και τη νυχτερινή ζωή του Βουκουρεστίου. Η παλιά πόλη μπορεί εύκολα να εξερευνηθεί με τα πόδια. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε στη βόλτα σας τη Victoriei Street για να δείτε κτίρια σε γαλλικό στιλ, τη Μονή Σταυροπόλεως, το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας της Ρουμανίας, το C.E.C. Palace (Palace of the Savings Bank) - ένα δείγμα γαλλικής αρχιτεκτονικής που χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα μεταξύ του 1896 και του 1900 και το Manuc's Inn - βρίσκεται κοντά στην πλατεία St. Anthony- ένα από τα καλύτερα διατηρημένα πανδοχεία στο Βουκουρέστι. Όταν πέφτει το βράδυ, απολαύστε τη νυχτερινή διασκέδαση πάλι στην παλιά πόλη σε φημισμένα στέκια όπως το Interbelic - στην οδό Victoriei- το Mojo - μια παμπ με τρία επίπεδα και ζωντανή μουσική, το Linea Closer to the Moon - στον τελευταίο όροφο είναι το καλύτερο μέρος για κοκτέιλ και ηλιοβασιλέματα και το Nomad Skybar - προσφέρει ποτά, φαγητό και μουσική.

5.  Για να δοκιμάσετε τη ρουμανική κουζίνα που έχει τουρκικές, ουγγρικές και γερμανικές επιρροές. Εάν πρέπει να διαλέξετε ένα εστιατόριο, σας προτείνουμε το Mahala, το οποίο στεγάζεται σε ένα παλάτι του 19ου αιώνα, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το Casa Poporului (Κοινοβούλιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: