Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Κίμωλος, οι πιο ξεχωριστές παραλίες

Αν πάτε στην Κίμωλο τιμήστε όλες τις παραλίες του νησιού γιατί είναι μοναδικές. Πολυσύχναστες ή ήσυχες, με άμμο, με βότσαλο ή με βράχια, με ρηχά ή βαθιά νερά, σίγουρα όμως όλες σε απίθανες αποχρώσεις του μπλε.

Ρέμα: Κοντά στο Χωριό, μια φυσική πισίνα με εξαιρετικό σκηνικό τα βράχια, τα Ρεματόνησα και τα σύρματα (σπηλιές, λαξεμένες στο μαλακό βράχο όπου σύρουν τις βάρκες το χειμώνα). Απάνεμη, δίπλα στον ψαράδικο οικισμό Γούπα, ιδανική για όλες τις ηλικίες. 

Καράς: Στη συνέχεια της Γούπας, για βουτιές αξέχαστες.
Κλήμα: Αν και την ‘‘πιάνουν’’ οι βοριάδες, θα την αγαπήσετε. Με μεγάλο βότσαλο και άμμο και αρκετή σκιά στις αρμύρες της.

Πράσα (φωτογραφία): Εκπληκτική, λευκή, χοντρή, άμμος( μέσα, έξω) και γαλάζια νερά. Στην είσοδο του οικισμού λειτουργούν ιαματικά λουτρά.

Μοναστήρια: Την πιάνει ο βοριάς αλλά μπορείτε να πάτε με τα πόδια στη διπλανή απάνεμη παραλία το Σούφι.
Από το Χωριό και με κατεύθυνση Νότια και Δυτικά:

Αλυκή:(βότσαλο, άμμος), Μπονάτσα: (άμμος), 
Καλαμίτσι (διπλή παραλία με άμμο και βότσαλο).
Δέκας, Ελληνικά, Μαυροσπήλια. Διαδρομή και σε χωματόδρομο: Τα Ασπράγκρεμνα προσφέρονται για καλλιτεχνική φωτογράφηση. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την αρχαία πόλη και τους τάφους. Τα Μαυροσπήλια θα σας μείνουν αξέχαστα.

Σπηλιά της Γερακιάς: Δεν πρόκειται για παραλία, αλλά για μια εξωτική σπηλιά στον κάβο της Γερακιάς. Θα βουτήξετε από το σκάφος σε υπέροχα τυρκουάζ νερά και μπορείτε να «εξερευνήσετε», περπατώντας στο ρηχό νερό, τη σπηλιά.

Αγιόκλημα (με θερμή πηγή που αναβλύζει στην ακροθαλασσιά), Θέρμα, Μερσινιά, Ζεφοκάλαμο και σχεδόν κάθε κολπίσκος που θα συναντήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: