Μισό κιλό σιμιγδάλι
Ένα φλιτζάνι ηλιέλαιο
4 φλιτζάνια ζάχαρη
Μια κουταλιά της σούπας κουκουνάρια
750 γραμμάρια γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
Για τη γέμιση:
Παγωτό της αρεσκείας σας αλλά κατά προτίμηση καϊμάκι
Προαιρετικά, σος σοκολάτα για να περιχύσουμε το γλυκό.
Eκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι με τα κουκουνάρια σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε και το βούτυρο.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει. Μόλις ζεσταθεί λίγο, θα είναι δηλαδή χλιαρό, το ρίχνουμε μέσα στο σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε και το κρατάμε πρώτα σε δυνατή φωτιά και μετά σε χαμηλή, όπως το πιλάφι για να δέσουν όλα τα υλικά και να πήξει. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε λίγο τον χαλβά να κρυώσει.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μπολάκι και στρώνουμε το εσωτερικό με μεμβράνη. Βάζουμε λίγο από τον χαλβά και το απλώνουμε. Στο κέντρο ακριβώς βάζουμε μια μπάλα παγωτό. Σκεπάζουμε με χαλβά προσεκτικά και αναποδογυρίζουμε το μπολ σε ένα πιατάκι. Περιχύνουμε με σος σοκολάτα και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου