Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Sydney Harbour, η γέφυρα με την καλύτερη θέα στον κόσμο

Αν σας εξιτάρουν τα ύψη και ψάχνετε να ανεβείτε στο πιο ψηλό σημείο για να απολαύσετε για λίγο τη θέα από εκεί, τότε έχω να σας προτείνω τη Γέφυρα του Σίδνεϊ.

Αν λοιπόν βρεθείτε στην Αυστραλία μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη διάσημη Γέφυρα με την μεγαλειώδη θέα, εκτός κι αν σας πιάνει ίλιγγος, υψοφοβία, ακροφοβία και όλα τα σχετικά οπότε μείνετε μακριά.  

Δεν είναι μικρό πράγμα να βρίσκεσαι, για 2,5 ώρες (ανάβαση και κατάβαση), 134 μέτρα πάνω από το έδαφος (για την ακρίβεια πάνω από το νερό) και να μην πετάς. 

Σε προστατεύει από την μοιραία πτώση ένα μικρό κάγκελο κι ένας κρίκος που σε κρατά δεμένο από το συρματόσχοινο ασφαλείας. Χάρη ομοιομορφίας και ασφάλειας σου δίνουν να φορέσεις μια γκρι φόρμα και πριν αρχίσει η αναρρίχηση περνάς από τεστ αναπνοής! 

Πάνω από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανέβει στη γέφυρα, περισσότερες από 2.000 προτάσεις γάμου έγιναν στο υψηλότερο σημείο της, ενώ ένα ζευγάρι Βρετανών παντρεύτηκε πάνω στη γέφυρα.

Η Sydney Harbour Bridge Climb προσφέρει θέα στην πόλη 360 μοιρών και λειτουργεί 363 ημέρες το χρόνο σε όλες τις καιρικές συνθήκες (κλείνει μόνο 30-31 Δεκεμβρίου).

Οι ντόπιοι αναφέρονται σε αυτή τη γέφυρα ως «κρεμάστρα» και τη χρονιά της κατασκευής της, το 1932, αποτελούσε την πιο μεγάλη σε μήκος γέφυρα με μία αψίδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: