Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Claridge’s, το πιο χλιδάτο ξενοδοχείο στο Λονδίνο

Claridge’s, το Λονδρέζικο ξενοδοχείο με πελάτες γαλαζοαίματους και επιφανείς προσωπικότητες του κόσμου. Από τη δεκαετία του 1850, το Claridge's διακρίθηκε για τα καλύτερα πράγματα στη ζωή: λαμπερό σχεδιασμό, εμπνευσμένο φαγητό, άψογη εξυπηρέτηση. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία 5 αστέρων στο Λονδίνο, αλλά κανένα σαν το Claridge’s.

Το Reading Room σερβίρει σύγχρονο μενού σε πολυτελές περιβάλλον αρ ντεκό. Το καλαίσθητο Fumoir, διακοσμημένο με θεματολογία από τη δεκαετία του '30, προσφέρει μοναδικά αλκοολούχα ποτά και κοκτέιλ εμπνευσμένα από εκείνη την εποχή. Στο μεγάλο και κομψό φουαγιέ μπορείτε να απολαύσετε το δημοφιλές απογευματινό τσάι του Claridge’s, με περισσότερες από 50 ποικιλίες τσαγιού και νόστιμα κλασικά αρτοσκευάσματα.

Ο πρίγκιπας Αλέξανδρος Β΄ της Γιουγκοσλαβίας γεννήθηκε, στο Claridge’s, το 1945, στη σουίτα 212, την οποία ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε κηρύξει γιουγκοσλαβική επικράτεια, προκειμένου η βασίλισσα Αλεξάνδρα να φέρει τον γιο της στον κόσμο σε πάτριο έδαφος. Επίσης, είναι χαρακτηριστικό  πως το 1947, όταν το ξενοδοχείο φιλοξενούσε πολλούς από τους προσκεκλημένους που θα παρευρίσκονταν στον γάμο της τότε πριγκίπισσας Ελισάβετ και του Φιλίππου, κάποιος διπλωμάτης πήρε τηλέφωνο και ζήτησε να μιλήσει με τον βασιλιά για να πάρει την παροιμιώδη απάντηση: 

«Βεβαίως, κύριε, αλλά ποιον βασιλιά από όλους θέλετε;».

Το Claridge’s απέχει λιγότερο από 10 λεπτά με τα πόδια από το το Hyde Park, ενώ τα διάσημα και πολυσύχναστα καταστήματα της Oxford Street και της Bond Street είναι προσβάσιμα σε μόλις 3 λεπτά με τα πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: