Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Sapporo, το πιο διάσημο Φεστιβάλ Χιονιού

Με αφορμή τα σχεδόν 5 μέτρα χιονιού που καλύπτουν το Sapporo, κάθε χρόνο  διοργανώνεται ένα ετήσιο φεστιβάλ χιονιού, στα τέλη Φεβρουαρίου.  Μέρες πριν, στην πόλη μεταφέρονται τεράστιες ποσότητες χιονιού από τις γύρω περιοχές. Σύμφωνα με τους διοργανωτές η ποσότητα του χιονιού που συγκεντρώνεται ισοδυναμεί με το φορτίο 6.500 φορτηγών πέντε τόνων. 

Στο φεστιβάλ εκτίθενται 200 εντυπωσιακά γλυπτά από χιόνι και πάγο που αναπαριστούν μνημεία όπως η Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, κτίρια όπως το Τσουκόντο του ναού Κοφουκούτζι της Νάρα, το Τατζ Μαχάλ στην Ινδία και διάσημα πρόσωπα. Όλες αυτές οι εκπληκτικές δημιουργίες φωτίζονται τα βράδια, με αποτέλεσμα να προκαλούν θαυμασμό και δέος.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 1950, όταν οι μαθητές ενός γυμνασίου έφτιαξαν 6 αγάλματα από χιόνι στο πάρκο Οντόρι και έκτοτε προσελκύονται εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο απ' όλο τον κόσμο.

Το Σαππόρο βρίσκεται στο βορινότερο από τα 4 μεγάλα νησιά της Ιαπωνίας, το Χοκάιντο και είναι η πρωτεύουσά του. Φυσικά είναι συνηθισμένο στο χιόνι και στις τσουχτερές θερμοκρασίες. Εδώ έγιναν  οι Ολυμπιακοί Χειμερινοί Αγώνες το 1972 και επίσης είναι γνωστό από την παραγωγή της τοπικής ιαπωνικής μπίρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: