Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ο σείχης του Κατάρ, ο πλουσιότερος στον κόσμο

Το Κατάρ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη.

Το Εμιράτο του Περσικού Κόλπου με πληθυσμό 1,7 εκατομμύρια κατοίκους, είναι το πλουσιότερο κράτος ανά κεφαλή, χάρη στα πλούσια αποθέματά του σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Πίσω από τον πλούτο και την επιτυχία δεσπόζει η μορφή ενός ηγέτη του σείχη Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Τανί, που είναι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο. Το περιοδικό Forbes τοποθετεί τον εμίρη του Κατάρ στην 7η θέση της λίστας με τα πιο πλούσια μέλη βασιλικών οικογενειών, με προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο, το Κατάρ εξαγόρασε το πολυκατάστημα Harrods, στην καρδιά του Λονδίνου, προσφέροντας 2,2 δισ. δολάρια στον Αιγύπτιο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ.

Ο σείχης του Κατάρ από τους τρεις γάμους του έχει αποκτήσει 24 παιδιά, έντεκα γιούς και 13 κόρες. Η πρώτη συζυγός του είναι κόρη του πρώτου εξαδέλφου του και με αυτήν έχει αποκτήσει δύο γιούς και έξι κόρες.

Είναι ιδιοκτήτης του πέμπτου μεγαλύτερου γιότ στον κόσμο της 133 μέτρων θαλαμηγού Al Mirqab (φωτό), η οποία έχει πλήρωμα 51 ατόμων. Η θαλαμηγός, διαθέτει πέντε σουίτες, πισίνα, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, τζακούζι, αίθουσα συσκέψεων και άλλα πολλά.
Θυμίζω: Πέρυσι η Al Mirqab είχε καταπλεύσει για λίγες μέρες στο λιμάνι της Ρόδου, προκαλώντας τον θαυμασμό ντόπιων και τουριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: