Πολλές φορές ακούσθηκαν τον τελευταίο καιρό φωνές που λένε πως υπάρχει μεγάλο κενό στην παροικιακή ηγεσία της Αυστραλίας.
Ενώ στο παρελθόν όλοι μιλούσαν για μία «ζωντανή», «δημιουργική» και «προοδευτική» παροικία, τώρα οι ομογενείς μας περιορίζονται στο να απολαμβάνουν τα αγαθά που δημιούργησαν με πάθος και μόχθο οι μετανάστες πρόγονοί μας, έγραψε ο "Νέος Κόσμος".
Οι υπερήλικες ηγέτες της πρώτης γενιάς, παρόλο που δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις των καιρών, αρνούνται να παραδώσουν αξιώματα και καρέκλες στη νέα γενιά.
Σε άλλες εποχές συνεννόησης και συνεργασίας των μαζικών φορέων μας, θα είχαμε στείλει αυστηρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας, ότι τα παιχνίδια με τη FYROM θα τους κοστίσουν ακριβά. Σήμερα, τα αντιφατικά μηνύματα που δέχονται οι Αυστραλοί πολιτικοί, ελαττώνουν τη διάθεσή τους για στήριξη των τεκμηριωμένων, ιστορικά, Ελληνικών θέσεων μέχρι να διευθετηθεί το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Ένα άλλο ζήτημα που βρίσκεται στο περιθώριο, είναι η παροχή βίζας με δικαίωμα εργασίας στους Έλληνες. Εμφανής είναι η απροθυμία της αυστραλιανής κυβέρνησης να διαπραγματευθεί συμφωνία με την Ελλάδα, ώστε να έχουν δικαίωμα να εργάζονται όσοι συμπατριώτες μας έρχονται ως τουρίστες- ειδικά στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό πως, η ελληνικής καταγωγής πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα, Τζένη Μπλούμφιλντ, δήλωσε στο «Νέο Κόσμο», ότι «προς το παρόν, η Αυστραλία δεν διαπραγματεύεται με την Ελλάδα για την τουριστική βίζα».
Στην ομογένεια της Αυστραλίας, το περιβόητο «χάσμα γενεών» έχει παγιώσει την πόλωση μεταξύ της παλαιάς και της νέας γενιάς με όλα τα αρνητικά που συνεπάγεται η αδυναμία επικοινωνίας και συνεργασίας όσων εξακολουθούν να ασχολούνται με τα κοινά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου