Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Τσεσκύ Κρούμλοβ, μαγεύει τους πάντες

Τσεσκύ Κρούμλοβ, στην όχθη του Μολδάβα. Ό,τι και να φανταστείτε,  είναι λίγο μπροστά σε αυτό που θα ζήσετε στην πραγματικότητα. Είναι η πιο γοητευτική πόλη της Τσεχίας που φημίζεται για την ιστορική γοτθική αρχιτεκτονική της. Προστέθηκε το 1992 στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. 

Το Τσεσκύ Κρούμλοβ, κρυμμένο στη νότια Βοημία, σε μαγεύει με την πρώτη ματιά για τη μεσαιωνική του ατμόσφαιρα και τα ρομαντικά σοκάκια ιδανικά για ατελείωτες βόλτες. 

Στην πόλη δεσπόζει το κάστρο του Κρουμλόβ, που είναι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κάστρο της Τσεχίας μετά το Κάστρο της Πράγας, και αποτελεί μέρος ενός μεσαιωνικού οχυρού. Ο πύργος του κάστρου προσφέρει εκπληκτική θέα, αρκεί όμως να ανεβείτε τα 162 σκαλιά. Άλλα σημαντικά αξιοθέατα είναι το μοναστήρι των Μινοριτών του 14ου αιώνα και το παραδοσιακό ζυθοποιείο Έγκενμπεργκ που ακόμα κάνει τις παραδόσεις του με άλογο και άμαξα.

Υπάρχει πληθώρα μουσείων για τους τουρίστες, όπως το μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων, το μουσείο των βασανιστηρίων,  το τοπικό μουσείο με ιστορικά ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή της Βοημίας και το μουσείο που είναι αφιερωμένο στον ζωγράφο Egon Schiele, ο οποίος θεωρείται ιδιοφυία της αρ νουβώ ζωγραφικής και είναι παγκοσμίως διάσημος για τα όλο ένταση πορτραίτα του – αγαπημένα θέματά του ήταν οι εταίρες των αρχών του 20ού αιώνα.

Το Τσεσκύ Κρούμλοβ απέχει 170 χιλιόμετρα από την Πράγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: