Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Covent Garden, η ρομαντική πλατεία του Λονδίνου

Σε αυτή την πλατεία της ιστορικής και άκρως τουριστικής λονδρέζικης γειτονιάς λειτούργησε επί τρεις και πλέον αιώνες η μεγαλύτερη αγορά φρούτων και λαχανικών της βρετανικής πρωτεύουσας ως το 1974, όταν μεταφέρθηκε σε προάστιο. Η περιοχή έχει εξελιχθεί και ήδη τη στολίζουν πανάκριβες μπουτίκ, φημισμένα εστιατόρια, pop-up μπαρ, θέατρα και ξενοδοχεία. Γοητευτικό και ρομαντικό, το Κόβεντ Γκάρντεν Μάρκετ, τα έχει όλα συγκεντρωμένα.

Εδώ βρίσκεται από τον 18ο αιώνα το σπίτι της περίφημης Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου (London’s Royal Opera House). Το Κόβεντ Γκάρντεν βρίθει συνήθως street theatre παραστάσεων που μπορείτε να απολαύσετε καθισμένοι στα τραπεζάκια που έχουν έξω τα όμορφα εστιατόρια, ένα από αυτά είναι και το Rules - από τα παλαιότερα εστιατόρια του Λονδίνου!

Πρόταση: Απολαύστε ένα pint στην παλαιότερη λονδρέζικη pub, το Lamb & Flag, όπου λέγεται ότι δρόσιζε τον ουρανίσκο του ο Άγγλος μυθιστοριογράφος Charles Dickens.

Όπως έχω γράψει πριν χρόνια, το Λονδίνο ήταν πάντα μια συναρπαστική πόλη. Όποιος έχει βαρεθεί αυτή την πόλη σημαίνει ότι έχει βαρεθεί την ίδια του τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: