Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Πρόγραμμα για τον τουρισμό μεταξύ της Λατ. Αμερικής και χωρών της ΕΕ

Ελλάδα, ακούς;
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, υλοποιείται πιλοτικά τον Οκτώβριο ένα πρόγραμμα, που στόχος του είναι να προωθηθεί ο τουρισμός της "χαμηλής" περιόδου μεταξύ της Λατινικής Αμερικής και των χωρών της ΕΕ, παρέχοντας προσφορές για δωρεάν θέσεις στα αεροπλάνα και τις ξενοδοχειακές υποδομές.

Το σχέδιο αφορά την Αργεντινή, τη Χιλή και τη Βραζιλία και σκοπό έχει να ενθαρρύνει τους πολίτες τους να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, μεταξύ του Οκτωβρίου του 2012 και του Μαρτίου του 2013 και παράλληλα να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους να διασχίσουν τον Ατλαντικό Ωκεανό, μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου 2013.
Η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία είναι συμβαλλόμενα μέρη του σχεδίου με τις εθνικές τους αεροπορικές εταιρείες, τους τουριστικούς πράκτορες, τα ξενοδοχεία, ενώ στην Ισπανία, η αλυσίδα καταστημάτων Corte Ingles, ανακοίνωσε θα προσφέρει εκπτώσεις για τους τουρίστες που θα συμμετέχουν.
Παρόμοιες συμφωνίες, κατά τον Επίτροπο Βιομηχανίας και Τουρισμού της Ε.Ε., εξετάζονται με το Ισραήλ, το Μεξικό, την Ουρουγουάη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Ελλάδα δυστυχώς απουσιάζει από αυτό το ενδιαφέρον πρόγραμμα.
Ίσως, οι "φωστήρες" του τουρισμού μας να είναι απασχολημένοι με άλλα θέματα πιο σπουδαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: