Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ύδρα, προορισμός για ρομαντικά weekends


Ένα από τα πιο γραφικά και ατμοσφαιρικά νησιά του Αργοσαρωνικού, ιδανικό για ρομαντικά weekends.
Ο λόγος για την Ύδρα που διαθέτει περίπου 30 αρχοντικά του 18ου αιώνα και 300 καπετανόσπιτα. Κάποια από αυτά έχουν μετατραπεί σε μουσεία, όπως τα αρχοντικά των Παύλου και Λάζαρου Kουντου­ριώτη, Tομπάζη, Tσαμαδού, Kριεζή, Bούλγαρη και Mπουντούρη.
Η Yδρα κατοικείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στο σπήλαιο κοντά στις Πέβγες, νότια του οικισμού, έχουν βρεθεί ίχνη από την ύστερη νεολιθική εποχή και ένα από τα σημεία του νησιού που φαίνεται ότι κατοικήθηκε σε όλες τις εποχές ήταν η Eπισκοπή.
Διάσημος τουριστικός προορισμός έγινε μετά τη δεκαετία του '50 όταν πραγματοποιήθηκαν εδώ τα γυρίσματα της ταινίας «το Παιδί και το δελφίνι» με τη Σοφία Λόρεν. Μερικά από τα ονόματα που βάδισαν στα σκοκάκια της είναι Λένον, Kλάπτον, Rolling Stones, Ωνάσης και Kάλλας, Pεξ Xάρισον, Πήτερ Oυστίνοφ, Λέοναρντ Kοέν, Τζένη Καρέζη, ενώ το νησί αγαπήθηκε από πολλούς ανθρώπους του πνεύματος και των τεχνών όπως ο Xατζηκυριάκος Γκίκας, ο Σεφέρης, ο Eγγονόπουλος, ο Xένρι Mίλερ, ο Tέτσης, ο Bυζάντιος.
Ιδανικό σημείο για να αγναντέψετε το νησί είναι το Περίπτερο με τα τεράστια κανόνια που σημαδεύουν το πέλαγος.
Θα είναι κρίμα να μην αφιερώσετε λίγο χρόνο για τα μουσεία ( Ιστορικό Αρχείο, Βυζαντινό, Οικίες της οικογένειας Κουντουριώτη και της Μπουμπουλίνας).
Οι πιο γνωστές παραλίες είναι το «Spilia Beach Club-Cafe», η Υδρονέτα, το Αυλάκι, το Μικρό Καμίνι, του Μπίστι, του Αγίου Νικολάου, του Μύλου, του Βλυχού και το «Mira Mare» Μανδράκι.
Ξεχάστε το αυτοκίνητο, εδώ οι καροτσέρηδες σπρώχνουν ακόμη τα πρωτόγονα οχήματά τους κι οι αγωγιάτες κανακίζουν τα μουλάρια και τα γαϊδούρια τους.
Περπατήστε ελεύθερα λοιπόν και βιώστε τη μοναδική αύρα που αποπνέει το νησί με τη μεγάλη ιστορία και τον σημαντικό πολιτισμό.
Οι φανατικοί της πεζοπορίας θα βρουν στο νησί έξι διαδρομές που οριοθετούνται από μονοπάτια με πλήρη σήμανση κατά μήκος τους.
Το µοναστήρι του Προφήτη Ηλία – στο οποίο φυλακίστηκε ο Κολοκοτρώνης – λίγο πιο κάτω από την κορυφή Έρως, την ψηλότερη της Ύδρας, είναι από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να πας.
Κάτι που θα σας κάνει εντύπωση είναι οι πολλές γάτες στην Ύδρα, όλες ευτυχισμένες, ίσως επειδή δεν έχουν ακούσει ποτέ εξάτμιση και κόρνα αυτοκινήτου.
Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάστε τα ντόπια αμυγδαλωτά με την μπόλικη άχνη.
Πως θα πάτε: Καθημερινά, υπάρχουν τακτικά δρομολόγια με ιπτάμενα δελφίνια (σε 1.30 ώρες) και Flying cat (σε 2 ώρες), που ξεκινούν από τον Πειραιά.

Διαβάστε περισσότερα για την Ύδρα εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: