Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Καλάβρυτα, ένα κουκλίστικο χωριουδάκι

 

Καλάβρυτα, ένα κουκλίστικο χωριουδάκι, μια ανάσα μακριά από αγαπημένες τοποθεσίες της Πελοποννήσου.

Απέχουν μόλις δυόμισι ώρες από την Αθήνα και προσφέρονται για 3ήμερες αποδράσεις τόσο από οικονομικής άποψης όσο και από θέμα απόστασης. Ένα 3ήμερο είναι αρκετό για να δεις και να κάνεις πράγματα. Βόλτες στα δεκάδες παραδοσιακά μαγαζάκια του πεζόδρομου, καφές στα παραδοσιακά καφενεία και φαγητό στα καλύτερα ταβερνάκια της περιοχής. Η ορεινή κωμόπολη του νομού Αχαΐας προσφέρεται για μια απόδραση με φυσιολατρικό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιστορικό ενδιαφέρον.

Για εσάς που οι αποδράσεις δε σημαίνουν μόνο φαγητό και ψώνια θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε το Δηµοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώµατος, τον Τόπο Θυσίας, την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, που απέχει περίπου 5 χλμ. από την πόλη, ενώ έξω από το χωριό δεσπόζει η Μονή της Αγίας Λαύρας.
Αν έχετε χρόνο, καλό θα ήταν να μην παραλείψετε το Σπήλαιο των Λιµνών, στο χωριό Καστριά.

Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι ο οδοντωτός, που εγκαινιάστηκε στα 1896 και εκτελεί τη διαδρομή (22 χλμ.) Καλάβρυτα–Διακοπτό. Αυτή η διαδρομή, που διατρέχει το Φαράγγι του Βουραϊκού και καταλήγει στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου, θεωρείται μια από τις ομορφότερες διαδρομές με τρένο στην Ελλάδα.

Ο απόλυτος χειμερινός προορισμός, τα Καλάβρυτα, είναι έτοιμος να σας προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία. Το χιονοδρομικό κέντρο προσελκύει τους πάντες στις πίστες του, το χιόνι ντύνει με άσπρη φορεσιά το ελατόδασος του Χελμού και φτάνει μέχρι τις στέγες των καλαβρυτινών σπιτιών, που απλώνονται σε κάμπο κάτω από τις δυτικές πλαγιές του βουνού.

Προηγούμενο άρθρο μου για τα Καλάβρρυτα ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: