Παρεξηγημένα τα όστρακα στην Ελλάδα
Αναρωτηθήκατε
ποτέ γιατί τόνοι ελληνικών οστράκων κατευθύνονται προς άλλες χώρες, ενώ
στην ελληνική ψαραγορά άντε να βρεις το πολύ κανένα μύδι η κανένα
κυδώνι;
Στα ταξίδια μου στο εξωτερικό πόλεις που διαθέτουν παράλια
-και όχι μόνον- διαπιστώνω πως εκτιμούν βαθύτατα τη γεύση των
οστρακοειδών.
Στη Boqueria, την κεντρική αγορά τροφίμων της Βαρκελώνης, την πιο γοητευτική ίσως από τις αγορές της Ευρώπης, πουλιούνται κάθε λογής πολύχρωμα θαλασσινά:
Χτένια, φούσκες, νεογέννητα χταποδάκια (πολπίτος), μανάγιας (σωλήνες
που μοιάζουν σαν σκουλήκια), εσπαρντέγιας (θαλασσινά που μοιάζουν σαν
ένα ματσάκι μακαρόνια) και ό,τι βάλει ο νους σας.
Στην Ελλάδα οι περισσότεροι τα οστρακοειδή τα βάζουμε μετά βίας στο τραπέζι μας μόνο την Καθαρή Δευτέρα.
Στη φωτό: Pulpitos (αριστερά) και Espardenyes (δεξιά) στην La Boquería.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου