Τρίτη 20 Απριλίου 2010
Πάθος, γεύση κι ομορφιά στο Παραδείσι
Χρώμα του πάθους, γλυκιά γεύση, ζουμερή ομορφιά και απολαυστικές στιγμές, υπόσχονται Οι σύλλογοι & οι τοπικοί φορείς Παραδεισίου την την Κυριακή 2 Μαίου, στις 4 το απόγευμα.
Η γιορτή Φράουλας διοργανώνεται για 3η χρονιά και το πρόγραμμα υπόσχεται μουσική, εκπλήξεις, χορό.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Παραδείσι έχει παράδοση στην καλλιέργεια φράουλας κυρίως μέχρι την εποχή που έγιναν οι απαλλοτριώσεις για να κατασκευασθεί εκεί το αεροδρόμιο "Διαγόρας" της Ρόδου.
Πρώτοι οι Ρωμαίοι την ανακάλυψαν, καλλιεργήθηκε πρώτη φορά το Μεσαίωνα, στις Άλπεις και διαδόθηκε έπειτα στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Οι μετοχές της όμως εκτοξεύτηκαν τον 18ο αιώνα, όταν ένα νέο είδος ήρθε από την μακρινή Χιλή αποτελώντας την αφετηρία για όλες τις νέες ποικιλίες, περίπου 600, που υπάρχουν σήμερα.
Είναι ιδιαίτερα θρεπτική, καθώς έχει άφθονη βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α (καροτίνη), ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, ιώδιο, μαγνήσιο, σελήνιο, τανίνες, και αρκετές φυτικές ίνες. Θερμιδικά αποδίδει 46 kcal ανά 100 gr.
Ετικέτες
διατροφή,
ενλευκώ μυστιλιάδης,
ρόδος Παραδείσι,
φράουλα,
time out
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου