Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Η Ρόδος αντέχει, μετρά το όνομά της


Πέντε χώρες και οκτώ παραδουνάβιες πόλεις επισκέφθηκαν με ποταμόπλοιο τουριστικοί παράγοντες από τη Ρόδο, την Κέρκυρα και την Κω. Το δεκαήμερο πρόγραμμα περιελάμβανε πλωτά σεμινάρια που σκοπό είχαν την προβολή και διαφήμιση του ελληνικού προϊόντος, μια δράση που τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ, συμμετείχαν οι Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων καθώς και ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού.
Μέσω Δούναβη το ποταμόπλοιο “My Story” πήγε σε Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβακία και «έδεσε» σε Άμστερνταμ, Ρότερνταμ, Ντίσελντορφ, Κολωνία, Φρανκφούρτη, Βιέννη, Βουδαπέστη και Μπρατισλάβα. Στα σεμινάρια πήραν μέρος 1.150 άτομα, τουριστικοί πράκτορες, υπάλληλοι ταξιδιωτικών γραφείων και κορυφαίοι τουρ οπερέϊτορς.
Με δεδομένη την αρνητική συγκυρία που υπάρχει στον παγκόσμιο τουρισμό δράσεις όπως τα πλωτά σεμινάρια, αποτελούν κορυφαία διαφημιστική ενέργεια αφού απευθύνονται στην «πηγή» πώλησης του τουριστικού προϊόντος.
Ειδικά για τη Ρόδο υπολογίζεται ότι φέτος θα υποστεί τις λιγότερες ζημιές από όλους τους ελληνικούς προορισμούς γιατί η «ναυαρχίδα του τουρισμού» έχει όνομα που μετρά στις διεθνείς αγορές. Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή του ΠΡΟΤΟΥΡ Μπάμπη Παλογιαννίδη η συμμετοχή του σμαραγδένιου νησιού στις τουριστικές εκθέσεις έδειξε ότι «η φετινή μείωση δεν θα ξεπεράσει το 10%, όταν άλλοι προορισμοί της χώρας θα σημειώσουν κάμψη έως 30%».
Επίσης αύξηση στον αριθμό των πλοίων που θα έρθουν στη Ρόδο δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, καθώς θα καταπλεύσουν και νέα κρουαζιερόπλοια σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου και προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Χατζή Χατζηευθυμίου.
Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στο ποταμόπλοιο σ' αυτό το σύνδεσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: