Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Βαρκελώνη, βόλτα στη Γοτθική συνοικία

Δεν μπορείς να επισκεφτείς την Βαρκελώνη και να μην περάσεις από την Barrio Gótico ή αλλιώς Γοτθική Συνοικία. Βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης.

Θα σας μείνει αξέχαστος ο περίπατος στα στενά δρομάκια της τα οποία μοιάζουν με λαβύρινθο και φιλοξενούν πολλά μαγαζάκια με αντίκες, εστιατόρια και μπαρ.

Ο καθεδρικός ναός του Τιμίου Σταυρού και της Αγίας Ευλαλίας είναι το σημαντικότερο αξιοθέατο - κατασκευάστηκε από τον 13ο μέχρι τον 15ο αιώνα.
Η Ευλάλια, πολιούχος της Βαρκελώνης, ήταν μια νεαρή παρθένα, η οποία, σύμφωνα με την καθολική παράδοση, μαρτύρησε κατά τη διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων. Μια ιστορία αναφέρει ότι παρουσιάστηκε γυμνή σε μια δημόσια πλατεία και ως εκ θαύματος μια χιονόπτωση στα μέσα της άνοιξης κάλυψε την γύμνια της. Οι εξοργισμένοι Ρωμαίοι την έβαλαν σε ένα βαρέλι με μαχαίρια κολλημένα μέσα του και το έβαλαν να κατρακυλλά στο δρόμο (Η παράδοση αυτή στις μέρες μας αποκαλείται Μπαϊσάδα δε Σάντα Ευλάλια). Το σώμα της αγίας Ευλαλίας είναι ενταφιασμένο στην κρύπτη του καθεδρικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: