Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Με ασύγκριτη πολιτιστική κληρονομιά, χτισμένη γύρω από τον ποταμό Σηκουάνα και φωτισμένη από τον εντυπωσιακό Πύργο του Άϊφελ, η πόλη του Παρισιού σας καλεί να την ερωτευτείτε.

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών. Προορισμός ιδανικός γι αυτή την περίοδο είναι το Παρίσι.

Τίποτα δεν συγκρίνεται στα λούσα και την καλή ζωή με την Γαλλική πρωτεύουσα. Έχει τo Λούβρο και μαζεμένα τα αριστουργήματα όλου του κόσμου (δικά μας, αιγυπτιακά, ιταλικά της Αναγέννησης, απ’ όλα), με τη γοτθική Παναγιά των Παρισιών σαν σκηνικό σε ταινία τρόμου, με τα Champs Elysees, δηλαδή την πιο κεντρική λεωφόρο της πόλης και αγαπημένο περίπατο του πλήθους, με τον Πύργο του Άιφελ και τις ατέλειωτες ουρές που σου κόβουν την όρεξη να δεις τη θέα από ψηλά, με το μουσείο Μοντέρνας τέχνης Georges Pompidou (το γνωστό ασχημόμορφο Μπομπούρ), με τις ατμοσφαιρικές όχθες του Σηκουάνα, με το μουσείο Ορσέ που στεγάζει τους ιμπρεσιονιστές ζωγράφους και λίγο πιο έξω με τις μπαρόκ Βερσαλλίες και τη παιχνιδιάρικη Ντίσνειλαντ, το Παρίσι έχει δεκάδες πράγματα να δεις και να κάνεις, γι’ αυτό και κάθε χρόνο δέχεται περισσότερους επισκέπτες από κάθε άλλο προορισμό.

Παρίσι, μία ρομαντική πόλη με αμέτρητες ομορφιές, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, καταπράσινα πάρκα, σκηνικά που σε ταξιδεύουν στην δεκαετία των 20s, θα συνεπάρει όλους τους επισκέπτες της.

Περιπλανηθείτε στην γαλλική πρωτεύουσα και συναντήστε ιστορικά και παγκοσμίου ενδιαφέροντος μνημεία που θα σας καθηλώσουν. Η ρομαντική πόλη με τις αμέτρητες ομορφιές, την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική  και τα καταπράσινα πάρκα, έχει τον τρόπο να μαγεύει όλους τους επισκέπτες της.

Όσες φορές και να ταξιδέψει κανείς στο Παρίσι, πάντοτε θα έχει την αίσθηση ότι δεν τα είδε όλα. Κι αυτό γιατί η “Πόλη του Φωτός” είναι απλώς ανεξάντλητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: