Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Ολλανδία, ταξίδι σαν σε παραμύθι

Χώρα μικρή και πυκνοκατοικημένη, πατρίδα των μεγάλων εξερευνητών και  θαλασσοπόρων, αλλά και του Van Gogh, του Ρέμπραντ και του Mondrian, η Ολλανδία με το ¼ του εδάφους της να βρίσκεται κυριολεκτικά κάτω από τη στάθμη της θάλασσας δικαίως ανήκει στις αποκαλούμενες "Κάτω χώρες" της Ευρώπης.  "Κάτω χώρα" αλλά με υψηλό επίπεδο προτίμησης από πλήθος επισκεπτών.  Μη σας ξεγελούν τα λουλούδια και τα παραμυθόσπιτα των καναλιών. Στην Ολλανδία ανθίζει και η καινοτομία.

Είναι ένας προορισμός που θα γοητεύσει τον καθένα ειδικά αν αγαπάτε τις ποδηλατάδες, αν σας αρέσουν οι βόλτες στα κανάλια και οι φωτογραφίες με φόντο τα διάσημα boat houses. Το Άμστερνταμ είναι μια πόλη φιλελεύθερη, πυκνοκατοικημένη, χτισμένη πάνω στο δέλτα τριών ποταμών που εκβάλλουν στη Βόρεια Θάλασσα. 

Αξίζει να δείτε:

Το Βασιλικό Ανάκτορο που είναι ένα από τα τέσσερα παλάτια της χώρας και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Νταμ και αρχικά λειτούργησε σαν Δημαρχείο. 

Την βασιλική κατοικία για τον Ναπολέοντα που κατοικήθηκε αργότερα από την Ολλανδική Βασιλική Οικογένεια. 

Την κεντρική πλατεία Νταμ που χτίστηκε το 1400, και αποτελεί κομβικό  σημείο της πόλης.

Το φημισμένο Ράικσμουζέουμ (Εθνική Πινακοθήκη της Ολλανδίας) με πάνω από ένα εκατομμύριο εκθέματα εκ των οποίον εκτίθενται μόνο τα οχτώ χιλιάδες από αυτά.

Την Οικία - Μουσείο του διάσημου ζωγράφου και χαράκτη Ρέμπραντ. 

Το Νομισματοκοπείο και το μέγαρο των Σιδηροδρόμων, που η πρόσοψή του μοιάζει με παλάτι. 

Την περιοχή με τα κόκκινα φανάρια -γνωστή και ως De Wallen- μια συνοικία γύρω από το κανάλι Damrak με αρκετά μπαρ και club με παραστάσεις. 

Μη παραλείψετε να επισκεφθείτε το Heineken Experience για να  γνωρίσετε την ιστορία της μπίρας Amstel και της Heineken.

Και μη φύγετε χωρίς να πραγματοποιήσετε μια εκδρομούλα στην Ολλανδική επαρχία για να επισκεφθείτε διάσπαρτα ψαροχώρια, να θαυμάστε το εκθαμβωτικό χρώμα στα εντυπωσιακά λιβάδια με τις τουλίπες, να κάνετε ρομαντικές περιπλανήσεις, να φωτογραφηθείτε σε μοναχικούς ανεμόμυλους και να δοκιμάσετε αχνιστή ψαρόσουπα  σε παραδοσιακές ταβέρνες. 

Σε μικρή απόσταση από τη πρωτεύουσα βρίσκονται κορυφαίες μητροπόλεις της Ολλανδίας που αξίζει να επισκεφθείτε: Χάαρλεμ, Γκρόνινγκεν, Ουτρέχτη, Ντεν Χααγκ, Ντελφτ, Μάαστριχτ είναι μόνο μερικοί από τους σταθμούς σε ένα ταξίδι που δεν θα ξεχάσετε εύκολα.

Το ξέρατε ότι στο Ρότερνταμ μπορείτε να δοκιμάσετε zip-line; Λειτουργεί κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα από τον Μάιο έως το Σεπτέμβριο, στον πύργο Euromast και εκτός των συγκεκριμένων ημερών προσφέρει θέα σε όλη την πόλη από το ψηλότερο κτίριό της. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα του Ρότερνταμ είναι το εκκεντρικό σύμπλεγμα των κίτρινων Κυβικών Σπιτιών, καθώς και η Γέφυρα του Eράσμου που είναι ένα ακόμα διαχρονικό σύμβολο της φανταστικής πόλης του Ρότερνταμ.

Αυτό το ταξίδι θα σας στοιχίσει  575€ (με τιμές Απριλίου 2022) και περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής, τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις με πρωϊνό, ξεναγήσεις- περιηγήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: