Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Παρίσι: Και ποιος δεν ονειρεύεται ένα ταξίδι εκεί;

Με ασύγκριτη πολιτιστική κληρονομιά, χτισμένη γύρω από τον ποταμό Σηκουάνα και φωτισμένη από τον εντυπωσιακό Πύργο του Άϊφελ, η πόλη του φωτός σας καλεί να την ερωτευτείτε. 

Η ρομαντική πόλη με τις αμέτρητες ομορφιές, την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική  και τα καταπράσινα πάρκα, έχει τον τρόπο να μαγεύει όλους τους επισκέπτες της. 

Τι θα δείτε: Θα ξεκινήσουμε την πανοραμική  προαιρετική ξενάγηση, βλέποντας το Τροκαντερό, τον Πύργο του Άιφελ, την μεγαλύτερη αψίδα του κόσμου, την Αψίδα του Θριάμβου, την διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, το μικρό και το μεγάλο παλάτι, την πλατεία Ομονοίας (το σημείο που διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας της Γαλλικής επανάστασης), την εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής, τα πολυσύχναστα Μπουλεβάρτα, το εντυπωσιακό κτίριο της Όπερας, τις φημισμένες πυραμίδες του Λούβρου, την Γαλλική Ακαδημία, την πλατεία του Σατλέ, το Δικαστικό Μέγαρο, την νέα γέφυρα Ποντ Νεφ, το Δημαρχείο της πόλεως, την Παναγία των Παρισίων, το περίφημο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, το Πάνθεον, τους πανέμορφους και φινετσάτους κήπους του Λουξεμβούργου, τις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαν Ζερμαίν ντε Πρε με τα διάσημα καφέ, τη Σχολή Καλών Τεχνών, τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό που σήμερα έχει μετατραπεί στο μουσείο Ορσέ και τέλος το περίφημο πολεμικό μουσείο, όπου είναι θαμμένος ο Ναπολέων, γνωστό ως το μέγαρο των Απομάχων.

Ούτε συζήτηση για μια επίσκεψη στο μουσείο του Λούβρου, όπου θα δείτε την Τζοκόντα, την Αφροδίτη της Μήλου, την Νίκη της Σαμοθράκης, όπως επίσης την ελληνική, την ρωμαϊκή, και ένα μέρος της αιγυπτιακής πτέρυγας. Επίσης θα θαυμάσετε τους μοναδικούς πίνακες του "David" και του "De la Croix".

Η Βασιλική της Ιερής Καρδιάς,  Sacre-Coeur (Σακρέ Κερ) είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα του Παρισιού και το ιδανικό σημείο για να τραβήξετε καταπληκτικές φωτογραφίες με την πανοραμική θέα της πόλης.

Και να μη σας το πω, είναι περίπου απίθανο κάποιο βράδυ να μη διασκεδάσετε στα περίφημα καμπαρέ. Το Μουλέν Ρουζ αποτελεί κλασσική αξία του νυχτερινού Παρισιού.

Αν υπάρχει χρόνος να πάτε στο Μουσείο Αρωμάτων Fragonard, όπου θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε την ιστορία των αρωμάτων και να δοκιμάσετε τα πιο αντιπροσωπευτικά από κάθε κατηγορία.

Δεν γίνεται ταξίδι στο Παρίσι χωρίς μια επίσκεψη στο υπέροχο Βασίλειο του DISNEY, ένα τεράστιο θεματικό πάρκο με ποικίλλων μορφών δραστηριότητες.  Ανήκει στην εταιρεία Walt Disney και λειτούργησε για πρώτη φορά στις 17 Ιουλίου του 1955. Επισκεφθείτε τον Πύργο της Ωραίας Κοιμωμένης, ταξιδέψτε στην χώρα του Πήτερ Παν και του Πινόκιο, ζήστε την περιπέτεια στην Άγρια Δύση, στο Βουνό των Κεραυνών και περπατήστε στα βήματα του Ιντιάνα Τζόουν.

Σας προτείνω μια κοντινή εκδρομή στο ανάκτορο των Βερσαλλιών, για θα δείτε τα βασιλικά δωμάτια καθώς και το δωμάτιο των κατόπτρων, όπου έχουν υπογραφεί πολλές συνθήκες και για να κάνετε βόλτα στους καταπληκτικούς κήπους του Λουδοβίκου, οι οποίοι αποτέλεσαν το πρότυπο των περισσοτέρων Βασιλικών Οίκων της Ευρώπης.

Όσες φορές και να ταξιδέψει κανείς στο Παρίσι, πάντοτε θα έχει την αίσθηση ότι δεν τα είδε όλα. Κι αυτό γιατί η “Πόλη του Φωτός” είναι απλώς ανεξάντλητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: