Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Φακίστρα, η μαγευτική παραλία του Πηλίου

Αποδράστε στο Πήλιο, στο βουνό των Κενταύρων και αναζητήστε όμορφες περιπατητικές διαδρομές μέσα στο δάσος ή  όμορφες παραλίες για μια απολαυστική βουτιά σε κρυστάλλινα νερά. Εξερευνήστε τα μοναδικά τοπία, τα πετρόκτιστα χωριά με την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και την μαγευτική αύρα αυτού του ευλογημένου τόπου που συνδυάζει με τρόπο μοναδικό την ομορφιά του βουνού και της θάλασσας.

Στη φωτογραφία (freeimages photographer), η παραλία Φακίστρα στις ανατολικές ακτές του Πηλίου, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την Τσαγκαράδα και 55 χιλιομέτρων από την πόλη του Βόλου. Μικρή και απομονωμένη περιβάλλεται από απότομα βράχια, που σε συνδυασμό με την υπερκείμενη βλάστηση δημιουργούν ένα τοπίο άγριας ομορφιάς. 

Την φυσική ομορφιά της παραλίας συμπληρώνουν πολλά ακόμα αξιοθέατα. Στο βόρειο τμήμα της παραλίας βρίσκεται η θαλασσοσπηλιά της Παναγιάς της Μεγαλομάτας με κύριο γνώρισμα τους σταλακτίτες, ενώ σε μικρή απόσταση από αυτή βρίσκεται ένα ξωκλήσι μέσα στο βράχο το οποίο οι ντόπιοι ονομάζουν «κρυφό σχολειό» μιας και λειτουργούσε επί Τουρκοκρατίας. 

Αυτό που χαρακτηρίζει το μέρος είναι το σκηνικό άγριας ομορφιάς που δε θα συναντήσει κανείς εύκολα σε άλλη παραλία της Ελλάδας.

Αν βρεθείτε στο Πήλιο για καλοκαιρινές διακοπές, αξίζει να γνωρίσετε αυτό το διαμάντι της περιοχής που θα σας γοητεύσει και θα σας κλέψει την καρδιά. 

Ο επισκέπτης 12 μήνες το χρόνο έχει την ευκαιρία να χαρεί την πεζοπορία στα μονοπάτια η στα καλντερίμια των χωριών, να δοκιμάσει την πολύ νόστιμη τοπική κουζίνα με τους πολλούς μεζέδες, να πιή τσίπουρο, το ποτό των θεών και να απολαύσει τα περίφημα σπιτικά γλυκά του κουταλιού.

Το Πήλιο είναι όμορφο κάθε εποχή. Ωστόσο το καλοκαίρι, αυτή η μοναδική, αρμονική σύνδεση βουνών και ακτών, σε μαγεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: