Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Αυστραλός, γύρισε όλο τόν κόσμο με τα πόδια

Το Μάρτιο του 1994, ο Nigel Reed έδωσε μια υπόσχεση στην ετοιμοθάνατη κόρη του, Zoe, που έπασχε από κυστική ίνωση (cystic fibrosis), ότι θα περπατήσει γύρω από τον κόσμο για να συγκεντρώσει χρήματα για εκείνους που υπέφεραν από την ίδια ασθένεια. Έχουν περάσει σχεδόν είκοσι χρόνια από τότε και ο Nigel έχει τηρήσει και με το παραπάνω την υπόσχεσή του.

Η προσπάθειά του ξεκίνησε από το Queensland, όπου και περπάτησε 500 χιλιόμετρα μέσα σε 5 μέρες. Το 1995, ο Nigel περπάτησε από το Nottingham στο Lands End, από την Washington DC στο San Francisco της Καλιφόρνιας και από την Canberra στo Brisbane.

To 1997 από τo Brisbane στο Port Douglas, από το Port Douglas στο Mount Isa, από το Mount Isa στο Toowoomba και από το Toowoomba στο Brisbane. Το 1999 περπάτησε στο Queensland 500 χιλιόμετρα σε 5 μέρες, το 2000 με ένα αναπηρικό καροτσάκι από τη Μελβούρνη στο Brisbane και το 2007 περπάτησε από το Port Douglas στο Brisbane.

O Nigel, μεταξύ άλλων, ίδρυσε το The Zoe Reed Little Bridge House Association (Zoe’s Place) στο Queensland και καθιέρωσε το The Zoe Reed Memorial Walk σε τρεις χώρες.

Όταν τον ρώτησα αν βρίσκει το περπάτημα θεραπευτικό, καθώς έχει αποδειχτεί κατόπιν έρευνας ότι το περπάτημα και το τρέξιμο βοηθούν τα άτομα που υποφέρουν από κατάθλιψη, εκείνος μου απάντησε ότι δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι’ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: