Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Tο σιτάρι πέφτει, το ψωμί ανεβαίνει


Πτώση έως και 50% σημείωσαν οι τιμές στις πρώτες ύλες για την παρασκευή του ψωμιού, αλλά η τιμή της φραντζόλας με τα 350 γραμμάρια βάρος, φθάνει τα 80 λεπτά.
Οι παραγωγοί σιταριού κάνουν λόγο για καρτέλ και πετούν το μπαλάκι στους αλευρο-παραγωγούς, όπως και οι αρτοποιοί, που επισημαίνουν ότι το αλεύρι αυξήθηκε έως και 150% μέσα σε 1,5 χρόνο, εκείνοι όμως δεν ανέβασαν το ψωμί αντίστοιχα κι έτσι τώρα δεν μπορούν να μειώσουν την τιμή.
Η τιμή του σιταριού μπορεί να έπεσε, το αλεύρι όμως παραμένει ακριβό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: