Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Σικάγο, η καλύτερη πόλη για διασκέδαση

Η πόλη που φιλοξένησε τον διαβόητο Αλ Καπόνε τη δεκαετία του ‘20 και που έδωσε το όνομά της στον αστεροειδή 334 Σικάγο όταν ανακαλύφθηκε, είναι η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας του Ιλινόις και τρίτη μεγαλύτερη από άποψη πληθυσμού στις ΗΠΑ, μετά τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Ιδρύθηκε το 1833 και είναι η πόλη που έλαβε σάρκα και οστά η έννοια "ουρανοξύστης", αφού εδώ πρωτοκατασκευάστηκαν οι ατσάλινοι ουρανοξύστες.

Εκτός από ουρανοξύστες, φιλοξενεί σπουδαίους χώρους τέχνης, όπως το Chicago Architecture Foundation, The Field Museum, αλλά και το Chicago Theatre που δύναται να φιλοξενήσει 5000 θεατές. Αξίζει μια επίσκεψη στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας, για να θαυμάσετε μεταξύ άλλων και τα ωραιότερα και αρτιότερα απολιθώματα δεινοσαύρων που υπάρχουν στη γη.

Η βόλτα στη λίμνη προσφέρει θέαμα μοναδικό, με τους ουρανοξύστες και τα ωραιότατα νεοκλασικά κτίρια κατά μήκος της ακτογραμμής.
Το ενυδρείο αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης, φιλοξενώντας 25.500 υδρόβια ζώα τα οποία εκπροσωπούν 2.100 είδη που περιλαμβάνουν αμφίβια, ψάρια και υδρόβια θηλαστικά.

Ανατολικά του Lincoln Park βρίσκεται η παραλία North Avenue, από τις ωραιότερες της Αμερικής, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες από όλον τον κόσμο.

Για τη διασκέδασή σας οι προτάσεις είναι πολλές, αφού η "βασίλισσα του Ιλινόις" είναι μια από τις πιο ζωντανές αμερικανικές πόλεις. Μουσικές σκηνές, νάιτ κλαμπ, εστιατόρια όλων των ειδών, ντισκοτέκ και μπαρ για κάθε γούστο και για όλες τις ηλικίες, περιμένουν αυτούς που ξέρουν να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ζωής τους.

Αν και κάποιοι τη θεωρούν σύμβολο της ένοπλης βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Σικάγο αναγορεύτηκε ως η καλύτερη πόλη του κόσμου για να διασκεδάζει κανείς.

Είναι μια πόλη που έχει τα πάντα. Είτε επιλέξετε να εξερευνήσετε την πολύβουη επιχειρηματική περιοχή Loop District στο κέντρο του Σικάγο, ή τις εντυπωσιακές εμπορικές λεωφόρους του Chicago O’Hare, αλλά και τις πεντακάθαρες παραλίες της Λίμνης Μίσιγκαν, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το Σικάγο να σας κλέψει την καρδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: