Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αφιέρωμα σε Σάμο - Λήμνο - Ικαρία

Η AEGEAN σας προσκαλεί να γνωρίσετε ακόμα περισσότερη Ελλάδα!
Προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τους προορισμούς του Βορειοανατολικού
Αιγαίου, η AEGEAN και η Olympic Air δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους
επιβάτες να ανακαλύψουν τρεις από τους πιο ξεχωριστούς προορισμούς της
νησιωτικής Ελλάδας. Οι επιβάτες όλων των πτήσεων μπορούν πλέον να
γνωρίσουν την ιστορία και τα μεθυστικά αρώματα οίνου της Σάμου, τον
ιδιαίτερο χαρακτήρα και τις γεύσεις της Ικαρίας, καθώς και το Νησί του
Ηφαίστου, τη Λήμνο.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η εταιρεία συνεργάστηκε με τοπικούς
παραγωγούς και άλλους φορείς του κάθε νησιού και ανέλαβε να αναδείξει με
δημιουργικό τρόπο και μέσα από μία σειρά ενεργειών σε όλα τα κανάλια
της, τις ομορφιές, τους ανθρώπους και τη γαστρονομία των τριών τόπων.
Όλοι οι επιβάτες σε όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού μέχρι
και τις 27 Ιουλίου, θα πάρουν μια αυθεντική γεύση της πλούσιας
γαστρονομικής παράδοσης και των τριών νησιών, μέσα από τα προϊόντα
τοπικών παραγωγών και συνεταιρισμών, όπως οι εταιρίες Ένωση
Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, Biosamos (Σάμος), Τσαντίρης
(Ικαρία), Χρυσάφης (Λήμνος), Αγροτικός Συνεταιρισμός Λήμνου, που
επιλέχθηκαν από την AEGEAN, για να ‘ταξιδέψουν’ σε όλο το δίκτυο τον
Ιούλιο.
Όσοι βρεθούν στα Business Lounges της AEGEAN, θα έχουν τη
δυνατότητα να γευθούν γλυκά κουταλιού λεμόνι, σύκο, μαρμελάδα φράουλα
και cranberry-πορτοκάλι καθώς και το γλυκό κουταλιού της Ρηνιώς από τη
Σάμο, αλλά και μοναδικά σνακ με τυριά καλαθάκι και μελίχλωρο Λήμνου. Το
γευστικό ταξίδι στα Lounges συμπληρώνεται με την επιλογή κρασιού Σάμος
Άνθεμις.
Οι επιβάτες της οικονομικής θέσης θα απολαύσουν
τυροκούλουρα με καλαθάκι και μελίχλωρο από τη Λήμνο αλλά και τα
παραδοσιακά φοινίκια από την Ικαρία. Παράλληλα οι επιβάτες των πτήσεων
εξωτερικού, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στα κρασιά
«Λημνιό» ερυθρό ξηρό και «Άρωμα Λήμνου» Μοσχάτο από τον Αγροτικό
Συνεταιρισμό της Λήμνου.
Επιπλέον, για τους επιβάτες business class,
ο συνεργαζόμενος σεφ της εταιρείας, κ. Νίκος Σαράντος δημιούργησε δύο
επιπλέον επιλογές μενού, εμπνευσμένες από τα προϊόντα των τριών νησιών,
όπως πετεινός κοκκινιστός με κρασί Λημνιό και σπιτικά φλομάρια, αλλά και
ψαριά της Ικαρίας με Σαμιώτικο κρασί, αλμυρίκι και ντόπια χορταρικά.
Στις επιλογές για κρασιά, προστίθεται από τον συνεργάτη της εταιρείας,
κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW (Master of Wine), το Σάμος Άνθεμις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 7/9 ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Σήμερα Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στις 4 το απόγευμα διεξάγεται το SpeedSector σε συνεργασία με τον Ροδιακό Σύλλογο Αυτοκίνησης, ένα μοναδικό Event δεξιοτεχνίας Supercar στην πλατεία Ελευθερίας υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας). Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να ακούσουν από κοντά μερικά από τα αυτοκίνητα των ονείρων τους σε οριοθετημένη διαδρομή. 👉Λαϊκό Γλέντι θα ξεκινήσει σήμερα στην Άμαρτο Κρητηνίας, μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού στο Μοναστήρι της Παναγίας. 👉Στην Ιερά Μονή Σκιαδενή, σήμερα θα γίνει παραδοσιακό γλέντι με τον Βάϊο Καραδημήτρη στις 9 το βράδι. Θα προηγηθεί πανηγυρικός εσπερινός στη 7 μ.μ. για την αυριανή εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου. 👉Σήμερα και αύριο έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στην Παναγιά Τσαμπίκα Κάτω. Είναι η εξοχήν Ροδίτισσα Παναγιά που βρίσκεται στον Αρχάγγελο της και θεωρείται η προστάτιδα της εγκυμοσύνης και της τεκνογονίας. 👉11η Γιορτή Αμπελιού! Συνεχίζεται σήμερα Κυριακή 8 Σεπτεμβρί...

Εκδήλωση στη Ρόδο για Χατζηδάκι και Θεοδωράκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου μουσική βραδιά για τα 100 χρόνια από τη γέννηση των δυο μεγάλων Ελλήνων συνθετών Μάνου Χατζηδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Καλαεντζή. Τίτλος της εκδήλωσης " Ένας αιώνας μουσικού ουρανού με ήλιο και φεγγάρι". Συμμετείχαν η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου, η Παιδική Χορωδία AMABILE του επικοινωνιακού και μορφωτικού ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου και η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ρόδου. Πιάνο: Δημήτρης Ιωσήφ.  Τσέλο: Αξάνα Γκλουσκόβα. Ακορντεόν: Κυριάκος Κωνσταντάκης.

Το Παλάτι της Ρόδου θα ανοίγει για δείπνα με κατσίκι και ρεβίθια

ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΓΙΣΤΡΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΓΙΑ ΔΕΙΠΝΑ - ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο, θα μπορεί να παραχωρείται σε επαγγελματίες της εστίασης για τη διοργάνωση γαστρονομικών εκδηλώσεων, αφού γίνει μελέτη της πρότασής τους από το Δ.Σ του ΟΔΑΠ και εξασφαλιστούν η θετική γνωμοδότηση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ΚΑΣ και η τελική έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού. Ο συνδυασμός της εγχώριας πολιτιστικής κληρονομιάς με τη γαστρονομική παράδοση αποτελεί τον κεντρικό άξονα της νέας υπηρεσίας «The Eaternity Experience» του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) του υπουργείου Πολιτισμού ο οποίος ανοίγει 19 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της Ελλάδας για τη διοργάνωση γαστρονομικών εκδηλώσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη της βιωματικής φιλοξενίας. Σύμφωνα  με το παραπάνω σκεπτικό θα μπορούν να σερβίρονται στο Παλάτι των Ιπποτών παραδοσιακά πιάτα της Ρόδου όπως η Λακάνη - Lakani με κ...