Σάββατο 29 Μαρτίου 2025
O Δήμαρχος Ρόδου για το σκάνδαλο στην Πολεοδομία
Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025
Εγκαίνια ανακαινισμένης Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Ρόδου
Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025
Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΒΟΥΛΙΟΥ ΡΟΔΟΥ 21/03/2025
Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025
ΤΡΑΓ-ΕΛΑΦΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΛΑΦΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025
Το έργο του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας (ΔΟΠ) στη Ρόδο
Πρόθεση να γίνουν περισσότερα. Χωρίς γιατρό τα δημοτικά ιατρεία. Φυσιολογικό, όταν ο μισθός γιατρού είναι μόλις 700€.
Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025
Ο ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΦΠΑ
Κυριακή 16 Μαρτίου 2025
Ο πρόεδρος ξενοδόχων Ρόδου Γ. Παπαβασιλείου μιλάει για όλους και για όλα
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Γιάννης Παπαβασιλείου εξηγεί γιατί είναι δύσκολη η εφαρμογή της Κάρτας Εργασίας και ομολογεί ότι στην προετοιμασία του νησιού εν όψει σεζόν είμαστε λίγο πίσω. Η γνώμη του για την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ρόδου, η διαπίστωσή του για τον μαθητικό τουρισμό και η αισιοδοξία του για το ιατρείο στο αεροδρόμιο. Με παράπονο δηλώνει ότι τα ξενοδοχεία είναι ο μόνιμος στόχος των κυβερνήσεων με την υπέρμετρη φορολόγηση.
Εμείς συντηρούμε την ΔΕΥΑΡ, το 80% των εσόδων της προέρχεται από τα ξενοδοχεία.
Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025
ITB Berlin 2025: Τι συζητήθηκε στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στον κόσμο
Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025
Τρίτη 11 Μαρτίου 2025
Γ. Ματσίγκος: Τα χρήματα που ζητά ο Δήμος είναι των Ροδίων
Ρόδος: Ξενοδοχείο πρότυπο από το 1932
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΕΒΑΖΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ
Η κάμερα του enlefkotv σας ξεναγεί στη Λέσχη Αξιωματικών Ρόδου, όπου τα πάντα θυμίζουν αλλοτινές εποχές, τότε που το σμαραγδένιο νησί, πρώτο πανελληνίως, δειλά αλλά αποφασιστικά, έβαζε τα θεμέλια του τουρισμού.
Το Albergo Savoia διέθετε 29 δωμάτια με 50 κλίνες και 3 λουτρά με τρεχούμενο νερό. Μαζί με το «Grande Albergo Delle Rose» ήταν τα καμάρια της Ρόδου τις δεκαετίες του ’20 και ’30. Το «Ξενοδοχείο των Ρόδων» απευθυνόταν στις ανώτερες τάξεις και το «Albergo Savoia» στη μεσαία τάξη τουριστών.
Τρίλεπτο video, που γυρίστηκε πριν 7 χρόνια.
Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025
Ρόδος: Η παρέλαση για την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα
H παρέλαση στη Ρόδο για την 77η Επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα.
Τιμή και δόξα στους προγόνους μας, που κατάφεραν να διατηρήσουν τη γλώσσα και τις παραδόσεις μας. Χρέος μας να διαφυλάξουμε το υψηλό φρόνημα και την ελευθερία που μας παρέδωσαν.
Πέμπτη 6 Μαρτίου 2025
ΤΗΛΟΣ, TO NΗΣΙ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
To μικρό νησί που κάνει εξαγωγή τεχνογνωσιών και βραβεύεται στο εξωτερικό. Δηλώσεις για την Τήλο των έργων από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τη βραβευμένη Δήμαρχο Μαρία Καμμά.
Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025
Mauritius, summer for ever Νο4
Χρ. Μιχαλάκης: 'Ετοιμος να ανοίξει διάλογος γι αυτά που πρέπει να γίνουν
ΑΡΑΔΑΙΝΑ, ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΘΥ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Αράδαινα είναι το πιο βαθύ και ένα από τα πιο απότομα φαράγγια του Νομού Χανίων. Απέχει 19 χλμ. από τη Χώρα Σφακίων, 84 από τα Χανιά και βρίσκεται πάνω στον οδικό άξονα Σφακιά -Ανώπολη - Άγιος Ιωάννης.Είναι μικρότερο από αυτό της Σαμαριάς, με συνολικό μήκος 15 χλμ., αλλά εξίσου εντυπωσιακό με ψηλά κατακόρυφα τοιχώματα, πλούσια βλάστηση και άγρια ζωή. Ξεκινάει από τα Λευκά Όρη και καταλήγει στο Λιβυκό Πέλαγος, στην παραλία Μάρμαρα.
Το φαράγγι είναι εύκολα προσβάσιμο και είναι επισκέψιμο καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, εφόσον το επιτρέπει ο καιρός. Στον πυθμένα του φαραγγιού διακρίνεται η κοίτη του ποταμού που καθίσταται επικίνδυνη σε περίπτωση ισχυρής βροχόπτωσης.
Με ύψος 138m είναι ιδανικό, όχι μόνο για πεζοπορία αλλά και για bunjee jumping. Στην έξοδο του φαραγγιού, στο «Διαλισκάρι», συναντάμε μια μικρή απομονωμένη, πεντακάθαρη χαλικοπαραλία γνωστή στους ντόπιους ως «Μάρμαρα».
Η Αράδαινα, απέχει περίπου 7 χιλιόμετρα από την είσοδο της θάλασσας και η πορεία στο φαράγγι χαρακτηρίζεται από βαθμό μέτριας δυσκολίας. Στη διαδρομή σας στο φαράγγι θα συναντήσετε ένα κατακόρυφο πέρασμα βάθους εννέα μέτρων, όπου έχει τοποθετηθεί μεταλλική σκάλα για διευκόλυνση.
Πως θα πάτε: Για να φτάσετε στο φαράγγι κατευθύνεστε οδικά από τη Χώρα Σφακίων, προς τον ορεινό οικισμό Ανώπολης, ανεβαίνοντας τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο (μήκους 12 χλμ.) στις νότιες ρίζες των Λευκών Ορέων. Μετά 3,5 χλμ. φθάνετε στο ερειπωμένο χωριό Αράδαινα, χτισμένο στο χείλος του φαραγγιού. Ο οικισμός της Αράδαινας, αποτελεί ένα αληθινό εθνολογικό μουσείο της Σφακιανής αρχιτεκτονικής.
Τρίτη 4 Μαρτίου 2025
Τρίτη των Παννυχίδων σήμερα
ΔιανΥουμε την Α΄ εβδομΑδα των ΝηστεΙών κατΑ την οποΙα ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑναγιγνΩσκονται τα ΕυαγγΕλια των ΠαννυχΙδων.
Κυριακή 2 Μαρτίου 2025
ΑΝΤ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ
Ο πρώην Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης στο Δημοτικό Συμβούλιο:
"Η παράταξή μου βάζει στην άκρη οποιαδήποτε διαφωνία για το καλό της Ρόδου. Ο επισκέπτης μας μπορεί να κατανοήσει τις ζημιές που θα δει, αλλά δεν πρόκειται να μας δικαιολογήσει. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι την Δημοτική Αρχή".
Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025
Ο τουρισμός στην Ελλάδα ξεκινά από τη Ρόδο
"Ξεκινάμε για να δώσουμε κι εφέτος μια καλή εμπειρία στους επισκέπτες μας, ώστε να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές μας", τονίζει σε συνέντευξή του ο Περιφερειάρχης και καταλήγει:
"Η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα ξεκινά από τη Ρόδο και τα μηνύματα είναι πάρα πολύ καλά".
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2025
Κλικ στο Karlsruhe
62 χλμ. από τη Στουτγκάρδη, το Karlsruhe ξαφνιάζει τον επισκέπτη με τον πολιτιστικό πλούτο, την αρχιτεκτονική και τις εκπαιδευτικές υποδομές.
Το Παλάτι του Karlsruhe (Karlsruher Schloss) είναι το πιο διάσημο κτήριο, ενώ ο Πύργος του Κήπου (Turmberg) είναι το ιδανικό σημείο για να απολαύσετε την πανοραμική θέα στην πόλη και την περιοχή γύρω από τον ποταμό Ρήνο.
O Γ. Χατζημάρκος εφ όλης της ύλης (Φεβρ, 2025)
Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2025
Σαρακήνικο: Πολλά τα ψεύδη για την επένδυση στη Μήλο
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος αποκαλύπτει ότι χρησιμοποιήθηκαν απανωτά και ασύστολα ψεύδη, για να εξυπηρετήσουν κάποιοι τις πολιτικές τους σκοπιμότητες.
Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ - Σημαντικό να αφουγκραζόμαστε τους νέους
Είναι πολύ σημαντικό να αφουγκραζόμαστε τους νέους, επίσημα πλέον μέσα από το δημοτικό συμβούλιο.
Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2025
Γλυκές αναμνήσεις από τα Κύθηρα
Τι θυμάμαι ακόμα από το ταξίδι μου στα Κύθηρα; Πολλά, ανάμεσά τους βέβαια τη φατουράδα. Είναι ένα λικέρ με βάση το τσίπουρο και κανελογαρύφαλλα.
Παραμένω στα γλυκά, αφού δοκίμασα κι άλλα:
Γλυκό του κουταλιού κουφέτο φτιαγμένο από κολοκύθα με σιρόπι από μέλι και ιδιαίτερες μάντολες, με λίγη ζάχαρη και πολύ αμύγδαλο.
Ένα άλλο, εμβληματικό αλμυγδαλωτό των Κυθήρων, είναι οι ροζέδες, που περιέχουν μέλι και κανελογαρύφαλλα.
Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2025
Ντουρμάες. Τα μικρότερα ντολμαδάκια στον κόσμο
25 παραγωγοί από τα νησιά Ρόδο, Σύρο, Πάρο, Κω, Άνδρο, Τήνο, Κάλυμνο, Νάξο, Σχοινούσα, Λέρο, Αμοργό, Σίκινο, Κάσο και Σέριφο εξέθεσαν τα προϊόντα τους σε περίπτερο που μίσθωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο ΜΕΚ Παιανίας στην 11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, δίνοντάς τους την ευκαιρία να τα προβάλουν, να τα αναδείξουν και να τα διαθέσουν στις αγορές.
Οι ντουρμάες της Κάσου, αλλαντικά από Άνδρο, τυριά της ΕΑΣ Νάξου και της Σύρου, αποστάγματα και μικροζυθοποιία από την Άνδρο βραβεύτηκαν εφέτος στην 11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ.
Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο με τους ντουρμάες Κάσου, σύμβολο του νησιού.
Τα Κασιώτικα Ντολμαδάκια διαφέρουν από την υπόλοιπη Ελλάδα, όχι μόνο στη γεύση, αλλά και στο μέγεθος. Κάθε αμπελόφυλλο κόβεται στα τρία και τυλίγεται από την μια πλευρά σαν ένα μικρό τριγωνάκι.
Τον Δεκαπενταύγουστο χιλιάδες ντολμαδάκια διπλώνονται και μοιράζοναι την ημέρα της Παναγίας στην Κάσο.
ΥΛΙΚΑ για Ντουρμάες Κάσου (με κιμά)
4 – 5 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κιλό καθαρό μοσχαρίσιο κιμά
250γρ. ρύζι Καρολίνα
600γρ. ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας πελτές
250γρ. φυτικό βούτυρο ή ½ κούπα ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο(για πιο διαιτητικά)
αλάτι
πιπέρι
500γρ. φρέσκα αμπελόφυλλα
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
χυμό 1 μεγάλου λεμονιού
2 κουταλιές βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματίζουνε τα αμπελόφυλλα μέχρι ν΄αλλάξουν χρώμα (το πολύ 5 λεπτά) και κατόπιν τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι να κρυώσουν. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια (δεν τα πολτοποιούμε). Ζυμώνουμε τα 8 πρώτα υλικά με τα χέρια, έως ότου ομογενοποιηθούν.
Κόβουμε τα αμπελόφυλλα στα 2 ή στα 3 και από την ανάποδη πλευρά, βάζουμε λίγη από τη γέμιση. Κατόπιν το διπλώνουμε από την μια πλευρά και κυκλικά μέχρι να κλειδώσει καλά η γέμιση.
Τα τοποθετούμε σε σειρές το ένα δίπλα στο άλλο (κυκλικά), αφού πρώτα έχουμε καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας με λίγο βούτυρο. Όταν τελειώσουμε το δίπλωμα, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, 2 κουταλιές βούτυρο, καλύπτουμε με ένα πιάτο και έχουμε 2 επιλογές:
1. Αν βράσουμε τα ντολμαδάκια στη χύτρα, προσθέτουμε μόνο 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό και μόλις ανέβει η χύτρα σε 4΄σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε τη χύτρα να κατέβει ήρεμα.
2. Αν βράσουμε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα, προσθέτουμε μέχρι τη μέση νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 20 – 25΄(δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το ρύζι).
Προσεκτικά τα μεταφέρουμε σε πιατέλα, αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει το ζωμό.
Αλεξ. Κολιάδης: Είμαι προβληματισμένος με τη πίεση του χρόνου
ΕΦΕΣΟΣ: ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ
Η βιβλιοθήκη του Κέλσου, στην αρχαία Έφεσο, κτίστηκε μεταξύ 114 και 125 μ.Χ. από τον Τιβέριο Ιούλιο Ακίλα Πολεμαιάνο προς τιμή του πατέρα του, Τιβέριου Ιούλιου Κέλσου Πολεμαιάνου, γερουσιαστή της Ρώμης. Κάτω από τα θεμέλια της βιβλιοθήκης βρίσκεται ο τάφος με τη μαρμάρινη σαρκοφάγο του Κέλσου.
Η βιβλιοθήκη έχει διαστάσεις 23 μέτρα μήκος και 17 μέτρα βάθος. Εξωτερικά το κτίριο έχει δύο ορόφους. Το ισόγειο είναι διακοσμημένο με τέσσερα αλληγορικά αγάλματα που παριστάνουν τις αρετές του Κέλσου. Είναι τα αγάλματα των θεών Σοφία, Αρετή, Έννοια και Επιστήμη.
Το κρηπίδωμα έχει εννέα σκαλοπάτια και είναι διακοσμημένο με βάσεις αγαλμάτων και στις δύο πλευρές. Το ισόγειο έχει τρεις πόρτες, ενώ ο πρώτος όροφος έχει τρία παράθυρα.
Ο τριώροφος εσωτερικός χώρος διέθετε διαδρόμους με ράφια για τα βιβλία. Στην είσοδο είναι αναρτημένο και το κείμενο της διαθήκης του Κέλσου στα ελληνικά.
Στον τρίτο αιώνα έγινε σεισμός, κατά τον οποίο το κτίριο έπιασε φωτιά και το εσωτερικό καταστράφηκε. Έκτοτε η βιβλιοθήκη δεν ξαναλειτούργησε.
Ο Ναός της Αρτέμιδος, ήταν ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Η ανέγερσή του άρχισε από τους Έλληνες, συνεχίστηκε από τους Ρωμαίους και συνολικά κράτησε 120 χρόνια. Με τις ρωμαϊκές επεκτάσεις έγινε το μεγαλύτερο οικοδόμημα της Ιωνίας.
Το ιερό της Άρτεμης υπηρετούσαν ιέρειες παρθένοι, που ονομάζονταν Μεγάβυζοι. Η Άρτεμις των Εφέσιων, όπως δείχνουν οι απεικονίσεις της, ήταν θεά της γονιμότητας με πολλούς μαστούς. Οι τελετές είχαν μάλλον σεξουαλικό χαρακτήρα και λέγεται ότι στην αρχαία Ρώμη είχε ξεσπάσει μέγα σκάνδαλο όταν η Ιουλία, η καταπιεσμένη κόρη του Αύγουστου Καίσαρα, σε αναζήτηση της ερωτικής ταυτότητάς της παρέστη σε μία τέτοια τελετή.
Ο ναός της Αρτέμιδος πάντως εθεωρείτο τόσο ιερός και άρα ασφαλής από κλοπές ώστε λειτουργούσε και ως τράπεζα. Λαός και μονάρχες φύλασσαν εκεί τα χρήματά τους, τα οποία χρησιμοποιούνταν από ειδικούς υπαλλήλους και για δανεισμό.
Ο ναός καταστράφηκε το 356 π.Χ., ξαναχτίστηκε και τελικά τα μάρμαρά του έγιναν οικοδομικά υλικά για διάφορα βυζαντινά μνημεία στην Κωνσταντινούπολη.
Μαζί με τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο και τη Βιβλιοθήκη της Περγάμου αποτελούν τα μεγαλύτερα σε μέγεθος και λαμπρότητα κτήρια βιβλιοθήκης του αρχαίου κόσμου.
Αξίζει να αναφερθεί πως η Έφεσος, λόγω τοποθεσίας, ήταν η τρίτη σε σημασία πόλη της αυτοκρατορίας μετά τη Ρώμη και την Αλεξάνδρεια. Και ήταν μία αριστοκρατική πόλη, με την έννοια ότι διοικούνταν από την τάξη των αριστοκρατών. Οι διοικούντες ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν διαρκώς δωρεές για την καλή λειτουργία και όμορφη εικόνα της πόλης. Αλλιώς έχαναν το αξίωμα.
Ήταν πυκνοκατοικημένη πόλη, διέθετε δύο Αγορές, άρτιο σύστημα ύδρευσης, ιατρική σχολή, πρυτανεία, ωδείο, στάδιο αγώνων, δημόσια ουρητήρια και πλήθος ναών. Κάθε τρεις και λίγο τελούνταν θρησκευτικές πομπές (σαν πανηγύρια) στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι κάτοικοι. Επίσης τα πορνεία και τα λουτρά ήταν δημοφιλέστατα. Εκεί σύχναζε όλη η πόλη.
Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025
Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων Σήμερα
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ ΣΗΜΕΡΑ - ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ
Τα μπαζώματα, οι επιχωματώσεις, οι εκχερσώσεις, η δόμηση και η ρύπανση με στερεά απορρίμματα είναι οι κυριότερες παράνομες δραστηριότητες που υποβαθμίζουν και συρρικνώνουν τους νησιωτικούς υγροτόπους της Ελλάδας.
ν απειλούμενα με εξαφάνιση είδη ψαριών των γλυκών νερών στην Ευρώπη, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια ένας από τους πληθυσμούς του έχει ήδη εξαφανιστεί (στη λίμνη των Νάνων), ενώ αυτοί που απομένουν έχουν τάσεις μείωσης.
Πλούσιο το έργο της “Γαληνός” στα νησιά - Απολογισμός, στόχοι.
Η συμβολή της ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ» στην υγειονομική κάλυψη των νησιών του Νοτίου Αιγαίου ήταν το θέμα συνέντευξης Τύπου στην οποία συμμετείχαν:
ο πρόεδρος της ΑΜΚΕ, Μάριος Κλωνάρης, ο προέδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νίκος Διακογεωργίου, ο προϊσταμένος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Μπάμπης Ψαράς, η Περιφερειακή σύμβουλος Μάρα Αντωνιάδη και η Αικατερίνη Ζαχαρίου, αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου.
(Αποκλειστικό βίντεο.)
Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2025
Γιάννης Μητσού: Παρεμβαίνουμε δυναμικά στην αναβάθμιση του πρασίνου της Ρόδου
Η Ρόδος αλλάζει στην πράξη και όχι στα λόγια. Παρεμβαίνουμε δυναμικά σε ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας: τη φροντίδα και αναβάθμιση του πρασίνου.Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, αφού διαθέτει μόλις τρεις κλαδευτές και τέσσερις ανθοκηπουρούς για όλο το νησί, έχει δώσει μέχρι σήμερα τον καλύτερό της εαυτό.
Τώρα όμως περνάμε στο επόμενο στάδιο.
Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τις απαραίτητες μελέτες και προχωρούμε στη συνεργασία με εξειδικευμένο ιδιώτη για τη συντήρηση και αναβάθμιση του πρασίνου στην πόλη της Ρόδου και στα χωριά μας με:
-Συστηματικά κλαδέματα, αποψιλώσεις και καθαρισμούς
-Συντήρηση και φροντίδα πάρκων, παρτεριών και χώρων πρασίνου
-Αναπλάσεις πάρκων και αισθητική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων
Η εικόνα της Ρόδου δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του.
Βάζουμε τέλος στην αδράνεια και προχωράμε με πράξεις.