Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Πρόβλημα με τους νέους που θέλουν να εργασθούν στην Αυστραλία

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και της Αυστραλο-Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μεγαλύτερων ομογενειακών οργανισμών για να συζητηθούν τρόποι στήριξης των Ελλήνων που φθάνουν στη Μελβούρνη, ζητώντας καταφύγιο από τη λαίλαπα της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Ήδη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Χάρης Δανάλης, κάλεσε την αυστραλιανή κυβέρνηση να δώσει ειδικές άδειες εργασίας σε Έλληνες που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία λέγοντας πως ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι σχεδόν αδύνατη η μετανάστευσή τους, λόγω των ιδιαίτερα αυστηρών περιορισμών που επιβάλει η Καμπέρα.

Σχόλιο: Το θέμα είναι πως υπάρχει πρόβλημα με την τουριστική βίζα. Οι ελληνικές κυβερνήσεις τόσα χρόνια αδιαφορούσαν, ενώ πολλές χώρες - όπως Μάλτα, Τουρκία, Ιταλία, Κύπρος- έχουν συνάψει αυτή τη συμφωνία, ενώ η Ελλάδα είναι εκτός!!!
Η υπογραφή Διακρατικής Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας όσον αφορά την τουριστική βίζα για τους ηλικίας κάτω των 35 χρόνων για να μπορούν να έχουν δικαίωμα εργασίας, είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει τους αρμόδιους φορείς στην Αθήνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: