Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Οι Τούρκοι βλέπουν ότι αντέχει ο ελληνικός τουρισμός

"Αν και δεν λείπουν οι διαδηλώσεις και οι απεργίες στην Ελλάδα που βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης, ο τομέας του τουρισμού διανύει μια καλή περίοδο", μετέδωσε το κρατικό τουρκικό κανάλι ΤRT.

Στο ρεπορταζ υποστηρίζεται πως "ένα μέρος των ξένων τουριστών που βρίσκεται στη χώρα, πιστεύει πως πρέπει η Ελλάδα να στηριχτεί λόγω της δύσκολης περιόδου που διανύει, ενώ για κάποιους άλλους παρά την... οικονομική κρίση, ο ήλιος είναι ίδιος και η θάλασσα ίδια".

Ο Τούρκος ρεπόρτερ παρατηρεί ότι "ο τουριστικός τομέας για την Ελλάδα αποτελεί το κλειδί για την οικονομία της χώρας, που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα απέναντι στον κίνδυνο χρεοκοπίας".

Το ρεπορταζ συνεχίζει με την επισήμανση ότι "ο τομέας του τουρισμού αποτελεί το 16% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, ενώ προσφέρει θέσεις εργασίας σε πολλούς έλληνες. Ο ένας από τους πέντε έλληνες εργαζόμενους, απασχολείται στον τουριστικό τομέα".

Καταλήγοντας ο Τούρκος δημοσιογράφος επισημαίνει ότι εφέτος αναμένεται να αυξηθεί κατά 10% ο αριθμός των τουριστών που ενδέχεται να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Κάποιοι ξένοι τουρίστες δεν επηρεάζονται από τις διαδηλώσεις και τις απεργίες που δυσκολεύουν τη ζωή των πολιτών, ενώ κάποιοι άλλοι θέλουν να ζήσουν από κοντά τα γεγονότα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: