Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η McDonalds δεν βάζει πλέον τη «ροζ κόλλα» στα χάμπουργκερ

Η εταιρεία McDonalds ανακοίνωσε ότι αρχίζοντας από τον Αύγουστο του περασμένου έτους δεν χρησιμοποιεί στην παραγωγή των χάμπουργκερ υδροξείδιο του αμμωνίου. Είναι μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην παρασκευή λιπασμάτων, χημικών οικιακής χρήσης, ακόμη και εκρηκτικά, αλλά κατ’ αρχήν θεωρείται ασφαλής για τον άνθρωπο.

Ο ανεπίσημος όρος «ροζ κόλλα» ισχύει για το κρέας και τα προϊόντα κρέατος, που ήταν ακατάλληλα για κατανάλωση από τον άνθρωπο, πριν τους προστεθεί το υδροξείδιο του αμμωνίου.

Θυμίζω:
Η χημική αυτή ουσία σκοτώνει τα παθογόνα μικρόβια, όπως της σαλμονέλας, του εντερικού E-coli και άλλων και καθιστά ασφαλές για κατανάλωση το αλλοιωμένο κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: