Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Το ανεξερεύνητο Τρίγωνο των Βερμούδων

Σαν σήμερα, 5 Δεκεμβρίου 1945: Πέντε βομβαρδιστικά του αμερικάνικου ναυτικού με πλήρωμα 14 ανδρών εξαφανίζονται μυστηριωδώς στο Τρίγωνο των Βερμούδων. Παρά την μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε, ουδέποτε βρέθηκε το παραμικρό.
Η ομάδα αυτή των αεροπλάνων έμεινε στην ιστορία ως «Το Χαμένο Σμήνος».

Σύμφωνα με την έρευνα του καθηγητή Ωκεανογραφίας του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, Joseph Monaghan, για το Τρίγωνο των Βερμούδων ευθύνονται γιγαντιαίες φυσαλίδες μεθανίου που ουδεμία σχέση έχουν με τις θεωρίες περί εξωγήινων και στοιχειών που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς. Κάτω από τον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού στην επίμαχη περιοχή βρίσκονται τεράστια αποθέματα μεθανίου. Ασθενείς σεισμικές δονήσεις είναι πιθανό να απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες του αερίου, δημιουργώντας «κενά» στη θάλασσα και παρασύροντας όποιο πλοίο ή αεροπλάνο τυγχάνει να βρίσκεται στην περιοχή.

Παλιότερες θεωρίες για το Τρίγωνο των Βερμούδων έκαναν λόγο ακόμα και για την χαμένη Ατλαντίδα ή μηχανές του χρόνου.

Oι Βερμούδες βρίσκονται στον Ατλαντικό Ωκεανό, με έκταση 53 km² και πληθυσμό 67.837 κατοίκους, με βάση εκτιμήσεις του 2009. Το όνομα της πρωτεύουσας είναι Χάμιλτον. Είναι υπερπόντιο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η επίσημη γλώσσα των Βερμούδων είναι τα Αγγλικά, ενώ μερικοί κάτοικοι μιλούν Πορτογαλικά. Η επίσημη θρησκεία του νησιού είναι ο Χριστιανισμός. Οι Βερμούδες ανακαλύφθηκαν το 1503 από έναν Ισπανό εξερευνητή, τον Χουάν ντε Μπερμούντεθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: