Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Τα νέα της Δευτέρας (17 Αυγ. 2009)


Ένα φακελάκι τσαγιού 109 ετών διατέθηκε προς πώληση στο πρώτο διεθνές φεστιβάλ τσαγιού του Χονγκ Κονγκ και πουλήθηκε 1.025 δολάρια.

* Την πιθανότητα να καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκιση αντιμετωπίζει ένας άνδρας στο Σικάγο των ΗΠΑ, ο οποίος… χασμουρήθηκε την ώρα που βρισκόταν μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου. Ο δικαστής θεώρησε το χασμουρητό προσβολή απέναντι στο δικαστήριο και καταδίκασε τον άτυχο άνδρα σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών. Την επόμενη εβδομάδα ο κατηγορούμενος έχει ακρόαση με τον δικαστή. Αν ο δικαστής δεχτεί την συγνώμη του, τότε μπορεί να αφεθεί ελεύθερος, έχοντας όμως ήδη περάσει 20 μέρες στην φυλακή.

* Πονάει ένα ψάρι πιασμένο στο αγκίστρι; «Τα ψάρια δεν έχουν εγκέφαλο τόσο ανεπτυγμένο ώστε να αναγνωρίζουν τον πόνο. Άλλωστε αν πονούσαν πιασμένα στο αγκίστρι δεν θα προσπαθούσαν να φύγουν μακριά, αλλά θα αφήνονταν να τα τραβήξει ο ψαράς προς το μέρος του για να πονούν λιγότερο» είπε ο δρ Βruno Βroughton, πρόεδρος της αγγλικής Νational Αngling Αlliance.

* Ξενοδοχείο κοντά στη Βενετία (στη φωτρογραφία) έκανε δεκτές κρατήσεις πελατών από το Internet, οι οποίοι έκλεισαν δωμάτια στην τιμή του ενός λεπτού του ευρώ, αντί των 150 ευρώ τη βραδιά! Όπως αναφέρει το BBC, η τιμή αυτή αναγράφηκε κατά λάθος σε διαφήμιση στο Internet. Από το λάθος επωφελήθηκαν σχεδόν 230 άτομα, που πρόλαβαν και έκαναν κράτηση στο Crowne Plaza. Το ξενοδοχείο βρίσκεται 20 χλμ. από το κέντρο της Βενετίας και ανήκει στον όμιλο Intercontinental Hotels Group, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα δεχτεί τις κρατήσεις για όσο διάστημα το λάθος ήταν στο Ίντερνετ.

* Μία από τις είκοσι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, η Colonial Bank, εξαναγκάστηκε σήμερα σε πτώχευση. Σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή μέσα ενημέρωσης, η ρυθμιστική αρχή του τραπεζικού τομέα των ΗΠΑ (FDIC) ανακοίνωσε το κλείσιμο της τράπεζας, της 79ης κατά σειρά που κλείνει μετά το ξέσπασμα της διεθνούς κρίσης.

* Τον περασμένο Ιούνιο στις ΗΠΑ, οι χρήστες του διαδικτύου είδαν 11,2 δισ. βίντεο. Τα 7 δισ. τα είδαν στο YouTube, 100 εκατ. χρήστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: