Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Αφιέρωμα σε Σάμο - Λήμνο - Ικαρία

Η AEGEAN σας προσκαλεί να γνωρίσετε ακόμα περισσότερη Ελλάδα!
Προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τους προορισμούς του Βορειοανατολικού
Αιγαίου, η AEGEAN και η Olympic Air δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους
επιβάτες να ανακαλύψουν τρεις από τους πιο ξεχωριστούς προορισμούς της
νησιωτικής Ελλάδας. Οι επιβάτες όλων των πτήσεων μπορούν πλέον να
γνωρίσουν την ιστορία και τα μεθυστικά αρώματα οίνου της Σάμου, τον
ιδιαίτερο χαρακτήρα και τις γεύσεις της Ικαρίας, καθώς και το Νησί του
Ηφαίστου, τη Λήμνο.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η εταιρεία συνεργάστηκε με τοπικούς
παραγωγούς και άλλους φορείς του κάθε νησιού και ανέλαβε να αναδείξει με
δημιουργικό τρόπο και μέσα από μία σειρά ενεργειών σε όλα τα κανάλια
της, τις ομορφιές, τους ανθρώπους και τη γαστρονομία των τριών τόπων.
Όλοι οι επιβάτες σε όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού μέχρι
και τις 27 Ιουλίου, θα πάρουν μια αυθεντική γεύση της πλούσιας
γαστρονομικής παράδοσης και των τριών νησιών, μέσα από τα προϊόντα
τοπικών παραγωγών και συνεταιρισμών, όπως οι εταιρίες Ένωση
Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, Biosamos (Σάμος), Τσαντίρης
(Ικαρία), Χρυσάφης (Λήμνος), Αγροτικός Συνεταιρισμός Λήμνου, που
επιλέχθηκαν από την AEGEAN, για να ‘ταξιδέψουν’ σε όλο το δίκτυο τον
Ιούλιο.
Όσοι βρεθούν στα Business Lounges της AEGEAN, θα έχουν τη
δυνατότητα να γευθούν γλυκά κουταλιού λεμόνι, σύκο, μαρμελάδα φράουλα
και cranberry-πορτοκάλι καθώς και το γλυκό κουταλιού της Ρηνιώς από τη
Σάμο, αλλά και μοναδικά σνακ με τυριά καλαθάκι και μελίχλωρο Λήμνου. Το
γευστικό ταξίδι στα Lounges συμπληρώνεται με την επιλογή κρασιού Σάμος
Άνθεμις.
Οι επιβάτες της οικονομικής θέσης θα απολαύσουν
τυροκούλουρα με καλαθάκι και μελίχλωρο από τη Λήμνο αλλά και τα
παραδοσιακά φοινίκια από την Ικαρία. Παράλληλα οι επιβάτες των πτήσεων
εξωτερικού, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στα κρασιά
«Λημνιό» ερυθρό ξηρό και «Άρωμα Λήμνου» Μοσχάτο από τον Αγροτικό
Συνεταιρισμό της Λήμνου.
Επιπλέον, για τους επιβάτες business class,
ο συνεργαζόμενος σεφ της εταιρείας, κ. Νίκος Σαράντος δημιούργησε δύο
επιπλέον επιλογές μενού, εμπνευσμένες από τα προϊόντα των τριών νησιών,
όπως πετεινός κοκκινιστός με κρασί Λημνιό και σπιτικά φλομάρια, αλλά και
ψαριά της Ικαρίας με Σαμιώτικο κρασί, αλμυρίκι και ντόπια χορταρικά.
Στις επιλογές για κρασιά, προστίθεται από τον συνεργάτη της εταιρείας,
κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW (Master of Wine), το Σάμος Άνθεμις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: