Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Λονδίνο, η ακριβότερη πόλη της Ευρώπης

Αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr
Την πρώτη θέση στη λίστα των ακριβότερων Ευρωπαϊκών πόλεων καταλαμβάνει η αγγλική πρωτεύουσα.
Η γηραιά Αλβιόνα, για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνει τις φήμες που την ακολουθούν, με τη μέση ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση να σκαρφαλώνει στα 215 ευρώ για τον τελευταίο μήνα του 2014.  Την ίδια στιγμή πέρυσι, η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαινόταν στα 194 ευρώ (αύξηση 11 τοις εκατό).
Στη δεύτερη θέση η Γενεύη με μικρό ποσοστό αύξησης σε σχέση με το Δεκέμβριο 2013, μόλις ένα τοις εκατό) και τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να αγγίζει τα 214 ευρώ. Η πόλη του φωτός, καταφέρνει να καταλάβει την τρίτη θέση στη λίστα των ακριβότερων πόλεων της Ευρώπης χωρίς να αυξήσει ούτε στο ελάχιστο τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση σε σχέση με το περασμένο έτος. Έτσι, οι ταξιδιώτες που θα το επιλέξουν για ρομμαντικές αποδράσεις θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο 165 ευρώ.
Όσλο και Στοκχόλμη, συμπληρώνουν την «ακριβή» πεντάδα, με μείωση τιμών παρόλα αυτά και στις δύο περιπτώσεις σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2013. Κατά ένα τοις εκατό μειώνονται οι μέσες τιμές (149 ευρώ ανά διανυκτέρευση) στο Όσλο και κατά τρια τοις εκατό στη Σουηδική πρωτεύουσα (147 ευρώ ανά διανυκτέρευση) σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: