Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Κόστα Ρίκα, πλούτος της η οργιώδης βλάστηση

Το όνομά της σημαίνει «Πλούσια Ακτή» και δεν είναι άλλη από την Κόστα Ρίκα !
Προσφέρει αμέτρητες επιλογές για τους περίπου 2 εκατομμύρια τουρίστες που την επισκέπτονται ετησίως, αφού τη μία ημέρα μπορείτε να επισκεφθείτε τα πυκνά δάση που βρίσκονται κοντά στις πόλεις Monteverde και Santa Elena και προσφέρονται για πεζοπορία, την επομένη το ηφαίστειο Arenal και να καταλήξετε στην κατάλευκη Playa Samara, μία από τις ωραιότερες παραλίες της.
Το αεροπλάνο προσγειώνεται στο διεθνές αεροδρόμιο Χουάν Σανταμαρία και η πρωτεύουσα Σαν Χοσέ είναι ο απαραίτητος σταθμός για να οργανώσετε την περιήγησή σας.
Τον σφυγμό της καθημερινής ζωής θα τον νιώσετε στη «Μερκάδο Σεντράλ» που είναι η μεγαλύτερη και ωραιότερη αγορά του Σαν Χοσέ.
Πολύχρωμα εξωτικά φρούτα γεμίζουν τους υπαίθριους πάγκους, ζωντανές γαλοπούλες περιφέρονται ανάμεσα στους πωλητές, καλλιτέχνες εκθέτουν χειροτεχνήματα από δέρμα και σκαλιστό ξύλο.
Τα Εθνικά Πάρκα είναι περισσότερα από είκοσι και φιλοξενούν 500.000 είδη φυτών,
850 είδη πουλιών, 200 είδη ερπετών και 208 είδη θηλαστικών.
Ενα από τα πλέον ενδιαφέροντα πάρκα είναι το «Κορκοβάδο» (φωτό), το οποίο απλώνεται σε μια μεγάλη έκταση, 250 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σαν Χοσέ, πάνω στη χερσόνησο Οσα.
Η μεγαλύτερη πόλη είναι το Πουέρτο Λιμόν, ένα θορυβώδες λιμάνι όπου οι ντόπιοι συμβιώνουν αρμονικά με χιλιάδες μετανάστες από τα γύρω νησιά.
Είκοσι τρία χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας βρίσκεται το Καρτάγο, η παλιά πρωτεύουσα της χώρας.
Το Εθνικό Πάρκο στο Μανουέλ Αντόνιο είναι από τα πιο γραφικά και όμορφα της χώρας, και αυτή η δασική περιοχή δέχεται το μεγαλύτερο αριθμό ξένων αλλά και ντόπιων τουριστών.
Ιδιαίτερο στοιχείο γεωμορφολογίας αποτελεί το ακρωτήρι Punta Catedral, το οποίο υπήρξε νησί αλλά χάρη στην εναπόθεση ιζημάτων, ενώθηκε με τη στεριά σχηματίζοντας μια αμμώδη λωρίδα που επονομάζεται tómbola.
Στην περιοχή του Σαν Κάρλος το Ηφαίστειο Αρενάλ είναι από τα πιο σπουδαία αξιοθέατα. Λίγα άλλα μέρη στην Κόστα Ρίκα προκαλούν τόσο δέος. Κάποιες φορές μπορεί κανείς να δει τη λάβα να ρέει, και αν η μητέρα φύση το επιτρέψει, μπορεί να έχετε και τη μοναδική απόλαυση μιας θεαματικής έκρηξης. Η κορυφή του ηφαιστείου είναι συχνά κρυμμένη από σύννεφα.
Όταν φτάσεις μέχρι εδώ σχεδόν υποχρεωτικά μας στις θερμές πηγές του Ταμπακόν.
Το φυσικό αυτό spa έχει από τις καλύτερες και πιο αγνές ιαματικές πηγές νερού στον κόσμο, οι οποίες αναβλύζουν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση από το ηφαίστειο Αρενάλ. Οι ιαματικές τους ιδιότητες είναι πιστοποιημένες από το Εθνικό Εργαστήριο Υδάτων της κυβέρνησης της Κόστα Ρίκα, και το νερό τρέχει σε φυσικά ποτάμια με θερμοκρασία από 27 μέχρι 42 βαθμούς Κελσίου, περνώντας μέσα από κήπους με εξωτική τροπική βλάστηση και σχηματίζοντας φυσικούς καταρράκτες και λιμνούλες.
Το 2012, η Κόστα Ρίκα έγινε η πρώτη χώρα στην αμερικανική ήπειρο που απαγόρευσε το κυνήγι, ενώ δεν διαθέτει καθόλου στρατό!
Είναι επιπλέον η πιο δημοκρατική χώρα της περιοχής, καθώς έχει συνεχή δημοκρατία από το 1948 (καμία άλλη χώρα της Λατινικής Αμερική δεν το έχει καταφέρει).
Μια αεροπορική εκδρομή στην Κόστα Ρίκα χρειάζεται περίπου 9 ημέρες, στοιχίζει γύρω στα 1.200 ευρώ το άτομο σε δίκλινο και συνήθως η πτήση από την Αθήνα γίνεται μέσω Μαδρίτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: