Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Χειμωνιάτικο σκηνικό, 2 ώρες από την Αθήνα

Ετοιμάστε βαλίτσες...
Μπήκε για τα καλά ο χειμώνας με την Αρκαδία να δίνει το σήμα της εκκίνησης!
Αποκλεισμένο είναι το χωριό Κοσμάς στα ορεινά της νότιας Κυνουρίας, όπου το χιόνι πέφτει πυκνό και ασταμάτητο.
Άκρως χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό και στα χωριά της Γορτυνίας, κάτι που πολλοί ταξιδιώτες περίμεναν, ώστε να εκδράμουν για ολιγοήμερες διακοπές. Σημαντικά είναι τα βυζαντινά μνημεία της περιοχής, ιδίως στη χαράδρα του Λούσιου, με την Παλιά και Νέα Μονή Φιλοσόφου ή τη Μονή Προδρόμου που κρέμεται πάνω από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου. Η ιστορία του τόπου, με τη Δημητσάνα ως μπαρουταποθήκη της επανάστασης, είναι δεμένη με τον αγώνα του 1821.  Εντυπωσιάζουν τα όμορφα διατηρημένα πετρόκτιστα χωριά της, αναστηλωμένα, σήμερα, με ωραίους ξενώνες και σύγχρονη τουριστική υποδομή.

Στο Μαίναλο, όπου βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο, όλα μοιάζουν μαγικά, ενώ τα χωριά γύρω από αυτό άναψαν τα τζάκια! Το χιονοδρομικό της Οστρακίνας βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600 μ. και είναι το πλησιέστερο στην Αθήνα. Ο καλύτερος δρόμος για να ανέβετε είναι από το χωριό Κάψια - ο δρόμος είναι πιο βατός και καθαρίζεται συχνότερα από αυτόν της Βυτίνας. Σημαντική λεπτομέρεια:
Οι προορισμοί αυτοί απέχουν από την Αθήνα, λιγότερο από 2 ώρες.


Στη φωτό:
Η Βυτίνα, το πιο ζωντανό και τουριστικά αναπτυγμένο κεφαλοχώρι του Μαινάλου, 38 χλμ. βορειοδυτικά της Τρίπολης και μια από τις δημοφιλέστερες βάσεις για σκι ή εξορμήσεις στην ορεινή Αρκαδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: