Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Το πρώτο υποβρύχιο ξενοδοχείο στις Μαλδίβες


Βρίσκεται στο τροπικό νησάκι Kuredhivaru και πρόκειται για ένα φουτουριστικό υπερπολυτελές ξενοδοχείο, που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Το υποβρύχιο «Water Discus Hotel» θα διαθέτει 21 κινούμενα δωμάτια στην καρδιά εντυπωσιακών κοραλλιογενών υφάλων και δυο μεγάλα καθιστικά, τα οποία θα περιλαμβάνουν εστιατόριο.
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν θα είναι το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο, καθώς ήδη υπάρχει το Ithaa, που βρίσκεται 5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στο Rangalifinolhu των Μαλδίβων με μέγιστη χωρητικότητα 14 άτομα, στο οποίο το κόστος κυμαίνεται από $ 120.00 έως $ 250,00 το άτομο.
Το «Water Discus Hotel» θα έχει καθιστικά που θα συνδέονται με γυάλινα τούνελ, τα οποία θα οδηγούν στα υπνοδωμάτια, 30 μέτρα κάτω από το νερό. Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν τους κοραλλιογενείς υφάλους και τα τροπικά ψάρια από την άνεση του δωματίου τους.
Οι ιδιοκτήτες του νέου υποβρύχιου ξενοδοχείου στις Μαλδίβες προσφέρουν επιπλέον την απόλυτη νυφική σουίτα, η οποία είναι στην ουσία ένα υποθαλάσσιο δωμάτιο με θέα όχι τα αστέρια αλλά τους αστερίες και τα πολύχρωμα ψάρια του Ινδικού ωκεανού.
Στο όλο πακέτο μάλιστα περιλαμβάνεται βασιλικό πρωινό με σαμπάνια και θαλάσσιες δραστηριότητες.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα δωμάτια θα αναδύονται στην επιφάνεια.
Το ξενοδοχείο, που θα κατασκευαστεί από την πολωνική εταιρεία Deep Ocean Technology με χρηματοδότηση από Ελβετούς επενδυτές, θα διαθέτει πισίνα και σπα στη στέγη καθώς επίσης και χώρο για την προσγείωση ελικοπτέρου.
Οι Μαλδίβες είναι μια χώρα που βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα από το νοτιότερο σημείο της Ινδίας και της Σρι Λάνκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: