Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

CNN: Στις 100 ομορφότερες παραλίες και 4 ελληνικές

Στις 100 ομορφότερες παραλίες του κόσμου και τέσσερις ελληνικές.
Η λίστα του CNN ανάμεσα στους επίγειους παραδείσους περιλαμβάνει τις παραλίες των Εγκρεμνών στη Λευκάδα, το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, το Μπάλο και τη Φαλάσαρνα στην Κρήτη.
Στην κορυφή του top100, βρίσκεται η παραλία Grande Anse στο νησί La Digue στις Σεϋχέλλες (φωτό).
Ακολουθεί η «Παραλία του λαγού» στο ιταλικό νησί Λαμπεντούσα.
Στην 32η θέση το CNN κατατάσσει το Ναυάγιο της Ζακύνθου. "Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι το θαυμάσιο κουφάρι του παλιού πλοίου, που σύμφωνα με ιστορικές αναφορές μετέφερε συνήθως λαθραία τσιγάρα προτού ξεβραστεί στην παραλία το 1983".
Ο Μπάλος κοντά στη Νέα Κίσσαμο της Κρήτης είναι η τρίτη ελληνική παραλία της λίστας του CNN, η οποία καταλαμβάνει την 35η θέση. "Μοιάζει με λίμνη, με χρώματα που μοιάζουν να στροβιλίζονται -ροζ και γαλάζιο παστέλ, με τιρκουάζ".
Τέλος, στην 100ή θέση βρίσκεται η παραλία Φαλάσαρνα, επίσης, στην Κρήτη. “"υτό το κομμάτι ακτής ανήκει σε πέντε συνεχόμενες παραλίες, με τα μεσαία τμήματα να είναι τα πιο δημοφιλή και τα άκρα να προτιμώνται περισσότερο από τους μοναχικούς λάτρεις του ήλιου".
Θυμίζω:
Το CNN διοργανώνει ψηφοφορία και μέσω Facebook για τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, στην οποία βρίσκονται περισσότερες ελληνικές.
Οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν τις παραλίες που επιθυμούν σ' αυτό τον σύνδεσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: