Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Κίνδυνος καρκίνου από τις τηγανητές πατάτες

Οι τηγανητές πατάτες μπορεί να βλάπτουν σοβαρά την υγεία, επειδή έχουν περισσότερες πιθανότητες να περιέχουν υψηλά επίπεδα καρκινογόνων ουσιών, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες.

Αυτό οφείλεται στις ποσότητες του ακρυλαμιδίου που παράγεται κατά το τηγάνισμά τους, σημειώνουν οι ερευνητές.

Το ακρυλαμίδιο είναι μία δυνητικά καρκινογόνος ουσία και η δημιουργία του είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ειδικοί συνιστούν σθεναρά να καταναλώνουμε με μέτρο και σε ειδικές περιστάσεις τηγανητά τρόφιμα.

Για να μειωθούν οι ποσότητες του ακρυλαμιδίου στις τηγανητές πατάτες, είναι σημαντικό αφού τις καθαρίσουμε και τις κόψουμε, να αφήσουμε τις πατάτες για αρκετή ώρα μέσα στο νερό, επισημαίνουν οι ερευνητές στο άρθρο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: