Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ποδήλατο σήκωσε στον αέρα ...ελικόπτερο

 Ο Colin Gore μηχανικής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Maryland εκτελεί μια δοκιμαστική πτήση στη Βαλτιμόρη χθες Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, κάνοντας πετάλι σε έναν ελαφρύ σκελετό ποδηλάτου που κατασκεύασε - σχεδίασε ο ίδιος και οι συμφοιτητές του.

 Το ποδήλατο - ελικόπτερο είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα, αφρό και ξύλο μπάλσα, ενώ ζυγίζει 63,5 κιλά χωρίς τον πιλότο.

Με αυτό το επίτεγμά τους φιλοδοξούν να κερδίσουν ένα από τα παλαιότερα βραβεία στην ιστορία της αεροπορίας, το οποίο μεταφράζεται σε 250.000 δολάρια.


Από το 1980 η American Helicopter Society έχει υποσχεθεί το παραπάνω χρηματικό έπαθλο σε όποιους μηχανικούς κατορθώσουν να κατασκευάσουν ένα ελικόπτερο, του οποίου η κινητήριος δύναμή δε θα είναι τα καύσιμα, αλλά ο άνθρωπος και θα ξεπεράσει ένα λεπτό πτήσης σε ύψος μέχρι και 3 μέτρων σε περιοχή 10 τετραγωνικών μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη δοκιμαστική πτήση της ομάδας είχε πραγματοποιηθεί το 2011 με το ποδήλατο - ελικόπτερο να έχει σηκωθεί στον αέρα για 11,4 δευτερόλεπτα, ενώ είχε προβληθεί ζωντανά στο Διαδίκτυο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: