Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

O πιο σκληρός σερίφης στις φυλακές των ΗΠΑ

Ο σερίφης Joe Arpario, έχει τη φήμη του πιο σκληρού σερίφη των ΗΠΑ και σίγουρα διεκδικεί και τη φήμη του πιο πρωτότυπου, δίνοντας στους πολίτες την ευκαιρία να ψηφίζουν για τον αγαπημένο τους κατάδικο, μέσω της ιστοσελίδας του αστυνομικού τμήματος.

 Αριστερά στη φωτό: Οι φυλακές "Tent City" στην Arizona! Οι κρατούμενοι βγήκαν από τα κελιά τους σε εξωτερική θερμοκρασία 40 β. Κελσίου. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που τους επιτηρούν είναι μόνο δύο και οι φυλακισμένοι αλυσοδεμένοι ανά τετράδες.

Η διαδικασία είναι απλή, οι χρήστες επισκέπτονται το συγκεκριμένο site, βλέπουν τις φωτογραφίες των συλληφθέντων και ψηφίζουν τον καλύτερο!
Ο ίδιος τονίζει πως στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το έργο της αστυνομίας, αλλά και να ενημερώσει το κοινό για τους διάφορους τοπικούς παραβάτες του νόμου.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα ΜΜΕ ασχολούνται με τον συγκεκριμένο σερίφη, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός στις ΗΠΑ το 1993, όταν έφτιαξε φυλακή από... σκηνές. Πλέον η φυλακή Tent City «φιλοξενεί» περίπου 2.000 κρατούμενους.
Επίσης, έχει γίνει γνωστός για την τακτική του να αναγκάζει τους φυλακισμένους να φοράνε ροζ εσώρουχα και να χρησιμοποιεί ροζ χειροπέδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: