Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Στο Κούριο η επίσημη τελετή έναρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Στον ειδυλλιακό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου του Κουρίου, κάτω από τον έναστρο κυπριακό ουρανό και υπό τους ήχους κλασσικής μουσικής από την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου διεξήχθη, χθες το βράδυ, η επίσημη τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τουρκοκύπριοι πολιτικοί σήκωσαν δυο πανό την ώρα που μιλούσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τα οποία έγραφαν:
EU What are you doing against the extinction of the Turkish Cypriots and occupations - "Ευρωπαϊκή Ενωση τι κάνεις εναντίον του αφανισμού των Τουρκοκυπρίων και της κατοχής;".


Αξίζει να σημειωθεί πως στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου υπήρχε μικρός αριθμός καλεσμένων με αποτέλεσμα μόνο οι μισές κερκίδες να είναι κατηλημμένες και οι υπόλοιπες κενές, παρά τους 600 αστυνομικούς της Δημοκρατίας και της Βρετανικής Βάσης Επισκοπής που είχαν επιστρατευθεί.


Ως ποντοπόρο έθνος, η Κύπρος αναλαμβάνει το πηδάλιο του Συμβουλίου σε μια δύσκολη στιγμή για την ΕΕ, ανέφερε στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προσθέτοντας ότι η Λευκωσία θα βοηθήσει να οδηγηθεί την Ευρώπη μέσα από ταραγμένα νερά.


Όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη, κατά κάποιο τρόπο και η Ευρώπη θα είναι διαιρεμένη, τόνισε μιλώντας ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι και υπογράμμισε ότι το ξεπέρασμα της διαίρεσης της νήσου έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ΕΕ.


Την υπόσχεση ότι η κυπριακή Προεδρία της ΕΕ θα εργαστεί με στόχο μια αποτελεσματική Ευρώπη με οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή, με πιο ορατά οφέλη που θα φέρουν την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: