Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

6 λόγοι για να πίνουμε νερό

Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να πίνουμε νερό, απλά δεν το συνηθίζουμε.
Υπάρχουν κάποιοι αρκετά ισχυροί λόγοι για να πίνετε πολύ νερό καθημερινά.
Ας δούμε τους 6 λόγους που θα μας κάνουν να κατανοήσουμε ακόμα καλύτερα την αξία του νερού:

1.Το νερό ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματος μας
H θερμοκρασία του σώματος επηρεάζει όλες τις χημικές αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να νιώθουμε υγιείς.

2.Το νερό είναι το φυσικό λιπαντικό των αρθρώσεων μας
Οι αρθρώσεις μας περιέχουν ένα πυκνό υγρό, το λεγόμενο αρθρικό υγρό το οποίο προστατεύει τον χόνδρο, αφαιρεί τις ουσίες που δεν είναι φυσικές ανάμεσα στις αρθρώσεις και μειώνει την τριβή.

3. Το νερό είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία των κυττάρων μας.
Το νερό μεταφέρει τη γλυκόζη, το νάτριο, τα λίπη, τα αμινοξέα, και τα μεταλλικά στοιχεία στα κύτταρα, για τα οποία είναι απαραίτητα αυτά τα στοιχεία. Τα δυο τρίτα από όλο το νερό που εμπεριέχεται στο σώμα μας βρίσκεται μέσα στα κύτταρα μας. Το νερό επίσης λειτουργεί και σαν καθαριστής, αποβάλλοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που δεν χρειάζονται και εισέρχονται στα κύτταρα μας μέσω του λεμφικού συστήματος.

4. Το νερό είναι πολύ σημαντικό για την διάσπαση της τροφής.
Η απορρόφηση της τροφής από τον οργανισμό μας ξεκινά από την πρώτη μπουκιά που τρώμε. Το νερό παίζει ρόλο κλειδί σε αυτή την διαδικασία διευκολύνοντας την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων από το οργανισμό.

5. Το νερό βοηθάει στις επιπτώσεις του hangover.
Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό και η κατανάλωση του αλκοόλ εξουδετερώνουν το ένα το άλλο. Καθώς το αλκοόλ μπαίνει στο σώμα μας, τα κύτταρα αποβάλλουν νερό, λόγω τις ιδιότητας του αλκοόλ να μεταβάλλει την ιδιότητα της υπόφυσης να παράγει την ορμόνη ADH. Η έλλειψη της ορμόνης αυτής στο αίμα έχει ως αποτέλεσμα, τα νεφρά να αρχίσουν να παράγουν ούρα, αφυδατώνοντας τα κύτταρα μας. Η αφυδάτωση μπορεί παίζει καθοριστικό ρόλο στις επιπτώσεις του hangover την επόμενη μέρα, για αυτό κάθε φορά που πίνουμε π.χ. ένα ποτήρι κρασί, η πιο σωστή κίνηση που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να το συνοδεύσουμε με ένα ποτήρι νερό.

6. Το νερό είναι απαραίτητο για την λειτουργία του εγκεφάλου μας .
Ο εγκέφαλος μας αποτελείται από 75 % νερό, και η αφυδάτωση εξασθενίζει την λειτουργεία του επειδή οι νευροδιαβιβαστές χρειάζονται νερό για να λειτουργήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: