Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

2 Ιουνίου 1964, ο Γιάσερ Αραφάτ ιδρύει την P.L.O.

544...  Ο Γιζέριχος, επικεφαλής των Βανδάλων, εισβάλλει στη Ρώμη και τη λαφυραγωγεί. Παίρνει μαζί του και την Αυγούστα Ευδοξία, που την παντρεύει με τον γιο του Ονώριχο. Εκείνη ήταν που τον κάλεσε στην "Αιώνια Πόλη". Είχε πληροφορηθεί ότι ο σύζυγός της, αυτοκράτορας της Δύσης, Πετρόνιος Μάξιμος, συμμετείχε στη δολοφονία του προηγούμενου συζύγου της, αυτοκράτορα Ουαλεντινιανού Γ". Φεύγοντας παίρνουν μαζί τους πολύτιμα αντικείμενα από το Ναό της Ιερουσαλήμ, που είχε φέρει στην πόλη ο αυτοκράτορας Τίτος.

1896... ο Γουλιέλμο Μαρκόνι παίρνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ραδιόφωνο. 

1910... Βρετανοί εξερευνητές ανακαλύπτουν μια καινούργια φυλή Πυγμαίων στην Ολλανδική Νέα Γουινέα.

1932... στο Μπαχρέιν, Νεοζηλανδός μηχανικός βρίσκει για πρώτη φορά πετρέλαιο.

1933... αναχωρεί για το Λονδίνο η ελληνική αποστολή, προκειμένου να προβεί στον οριστικό διακανονισμό του εξωτερικού δημόσιου χρέους της χώρας.
1944 Οι ναζί καίνε το Δοξάτο της Δράμας. Σκοτώνουν 233 κατοίκους, μεταξύ των οποίων ο ιερέας Σωτήρης Ζήσης και 12 γυναικόπαιδα που είχαν καταφύγει στο σπίτι του.

1946... οι Ιταλοί επιλέγουν με δημοψήφισμα τη μετατροπή του πολιτεύματος από μοναρχία σε δημοκρατία και ο βασιλιάς Ουμβέρτος Β' εξορίζεται.

1953... πραγματοποιείται η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ Β' της Αγγλίας, η οποία είναι η πρώτη, που μεταδίδεται τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο. Την ίδια ημέρα, γίνεται και η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση της Eurovision.

1964... ο Γιάσερ Αραφάτ ιδρύει στην Ιερουσαλήμ την P.L.O. (Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.
Με την ευκαιρία: Δυο λόγια για την αληθινή αιτία της τεταμένης κατάστασης στη “Γη της Επαγγελίας”:

Για να μην κάνουμε μεγάλο ταξίδι στην ιστορία μπορούμε να πούμε πως ξεκίνησε όταν ανακάλυψαν οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του 18ου μ. Χ. την μεγάλη εμπορική και στρατηγική σημασίας της Μέσης Ανατολής.

Στην αρχή ξεκίνησαν με το επιχείρημα ότι οι Εβραίοι ζούσαν κάποτε εκεί και όταν είδαν ότι η λογική τους είναι παράλογη καθώς πολλοί άλλοι λαοί και φυλές και έθνη και αυτοκρατορίες και ισχυρά κράτη υπήρξαν και πέρασαν από την Παλαιστίνη, άρα δεν δικαιώνονται, είπαν ότι η Παλαιστίνη είναι η “Γη της Επαγγελίας” που χάρισε ο Θεός στον εκλεκτό εβραϊκό λαό και όταν είδαν ότι το επιχείρημα αυτό δεν πείθει τους κοσμικούς και προοδευτικούς Ευρωπαίους το άφησαν να το στηρίζουν οι φανατικοί Εβραίοι και χριστιανοί.

Μετά επικαλέστηκαν το Ολοκαύτωμα για να στηρίξουν την αποίκιση και κατάληψη της Παλαιστίνης, ως χώρα σωτηρίας των Εβραίων από το φασισμό. Και όμως ούτε αυτό το επιχείρημα στάθηκε καλά στα πόδια του, γιατί το σχέδιο εγκατάστασης εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη προηγήθηκε δεκαετίες πριν την άνοδο του γερμανικού φασισμού.

Στο ταξίδι μου στη Μέση Ανατολή (φωτό), διαπίστωσα επιτόπια ότι η προπαγάνδα στο Ισραήλ δεν κατάφερε να σβήσει τον ανθρωπισμό και την αίσθηση του δικαίου από μια μερίδα της στρατιωτικοποιημένης ισραηλινής κοινωνίας, διαπίστωσα επίσης ότι η ένοπλη αντίσταση των Παλαιστινίων και η επιμονή του λαού στα δίκαια δικαιώματα του, έθεσαν την ισραηλινή κοινωνία μπροστά σε μια πραγματικότητα που λέει ότι το να είσαι ισραηλινός στρατιώτης δεν σημαίνει πως είσαι άτρωτος και μπορεί μια μέρα να σκοτώνεσαι και όχι μόνο να σκοτώνεις.
Απόδειξη: Αρκετά νέα παιδιά στο Ισραήλ αρνούνται να στρατευθούν και να πολεμήσουν κατά των Παλαιστίνιων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: