Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας

Σήμερα, Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας!
Είναι γνωστή και με την κωδική ονομασία IDAHO (International Day Against Homophobia) και ο εορτασμός της στοχεύει στον σεβασμό της διαφορετικότητας των ομοφυλοφίλων, ανδρών και γυναικών.
Επελέγη η 17η Μαΐου, επειδή αυτή την ημέρα του 1990 η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια.

Ήξερες ότι η Κύπρος είναι η περισσότερο εχθρική στους ομοφυλόφιλους χώρα, μεταξύ 67 χωρών όπου έγινε σχετική ερευνά;
Αντιθέτως η Ελλάδα περιλαμβάνεται στην πρώτη δωδεκάδα μεταξύ των χωρών που τρέφουν προς αυτούς και προς τις λεσβίες «διάθεση φιλική, είτε και συμπεριφορά ανοχής».
 
Η φωτό είναι από το φετεινό Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras!

Παρά το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αποφασίσει, από το 1990, να μην περιλαμβάνεται η ομοφυλοφιλία στη διεθνή ταξινόμηση των νόσων, στην ΠΓΔΜ υπήρχε, μέχρι το καλοκαίρι, σχολικό βιβλίο, στο οποίο οι ομοφυλόφιλοι περιγράφονταν ως «νευρωτικά και ψυχωτικά» άτομα με μια «ανώμαλη, αφύσικη και εκφυλισμένη σεξουαλική ζωή».

Στη Λιθουανία τα παιδιά διδάσκονται ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια ασθένεια και ότι οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου καταστρέφουν οικογένειες. Προβλήματα με σχολικά βιβλία που προωθούν τις διακρίσεις και την ταπεινωτική μεταχείριση, λεσβιών και ομοφυλοφίλων στα σχολεία έχουν διαπιστωθεί και στην Κροατία, υμπεριφορά ανοχής». 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: