Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Glastonbury, όνειρο των μουσικόφιλων όλου του κόσμου

Αξίζει μια επίσκεψη οποιαδήποτε εποχή του έτους στο Glastonbury. Βρίσκεται 30 μίλια νότια από το Μπρίστολ κι έχει πληθυσμό 8.800 κατοίκους.

Στη φωτό αριστερά ο πύργος του Αγίου Μιχαήλ στο Glastonbury της Αγγλίας, βυθισμένος στην ομίχλη.

Εχει μια ζωντανή ιστορία που συνδυάζεται άνετα μύθους και θρύλους. Το Αββαείο υπήρξε πρώιμο κέντρο προσκυνήματος και πολλοί πιστεύουν ότι ο Βασιλιάς Αρθούρος είναι θαμμένος ανάμεσα στα ερείπια.

Λέγεται επίσης ότι ο Χριστός επισκέφθηκε το Glastonbury όταν ήταν νέος και ότι το Άγιο Δισκοπότηρο κρύβεται εκεί κοντά.

Εδώ θα βρείτε το αυθεντικό και καλύτερο τυρί τσένταρ και φυσικά μη φύγετε χωρίς να πιείτε μηλόκρασο, που θεωρείται ο υγρός χρυσός της περιοχής.
http://www.blogger.com/img/blank.gif
Το Glastonbury διαθέτει καλά εστιατόρια, ατμοσφαιρικές παμπ ενώ μια φορά το μήνα οργανώνεται μια υπαίθρια αγορά με προϊόντα αγροτών της περιφέρειας.http://www.blogger.com/img/blank.gif

"Ως λάτρης του μηλόκρασου ήμουν υποχρεωμένος να έρθω στο Glastonbury. Είναι εντελώς διαφορετικό από το διαυγές, αφρώδες ποτό που βρίσκεις στις περισσότερες παμπ. Ανέβηκα στο Glastonbury Tor το ηλιοβασίλεμα κρατώντας ένα μπουκάλι. Έμοιαζε με υγρές ηλιαχτίδες. Τέλειο", έγραψε ο Ιταλός Φεντερίκο.

Η περιοχή είναι φημισμένη για το Glastonbury Festival, που είναι το μεγαλύτερο της Αγγλίας και συγκεντρώνει μουσικόφιλους από όλο τον κόσμο. Πραγματοποιείται στο κοντινό χωριό Pilton -πέρυσι τραγούδησε μπροστά σε 170.000 κόσμο και η εκθαμβωτική Μπιγιονσέ.
Aπό το Λονδίνο απέχει δυο ώρες με το τρένο και τέσερις ώρες με το λεωφορείο της National Express.
ΕΔΩ, το επίσημο site της πόλης κι ΕΔΩ βίντεο για το Glastonbury.

Δεν υπάρχουν σχόλια: