Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Επιτυχής επιχείρηση σε αποκλεισμένη πόλη στην Αλάσκα

Eπιχείρηση χωρίς προηγούμενο για τους αποκλεισμένους στην Αλάσκα.Το ρωσικό δεξαμενόπλοιο Renda και το αμερικανικό παγοθραυστικό Hili που το συνόδευε, έφτασαν στο λιμάνι Νομ της Αλάσκας.

Το δεξαμενόπλοιο μετέφερε πάνω από 5 εκατ. τόνους καύσιμο.

Στην πόλη Νομ δημιουργήθηκε κρίσιμη κατάσταση, γιατί είχαν τελειώσει τα καύσιμα από το Φθινόπωρο, τη στιγμή που το ύψος του χιονιού σε ορισμένα σημεία έχει φθάσει ακόμα και τα τρία μέτρα.

Η Αλάσκα ανήκε στη Ρωσία έως το 1867, χρονιά κατά την οποία πωλήθηκε στις ΗΠΑ, από τον τσάρο Αλέξανδρο Β' για το ποσό των 7.200.000 δολαρίων και το 1959 ανακηρύχθηκε ομόσπονδη πολιτεία τους. Η εξερεύνηση της άρχισε το 1741 από το Βίτους Μπέρινγκ, για λογαριασμό της Ρωσίας. Τη συνέχισε το 1778 ο Τζέιμς Κουκ και στις αρχές του 19ου αιώνα αποστολές εξερεύνησαν τις ακτές από τον Ειρηνικό ως τον Βόρειο Παγωμένο ωκεανό. Η συστηματική εξερεύνηση της Αλάσκας και ο αποικισμός της που ακολούθησε οφείλονται κυρίως στους Σιβηριανούς και Αμερικάνους κυνηγούς, οι οποίοι από το 1784 ίδρυσαν εταιρίες για το κυνήγι ζώων και
την πώληση γουναρικών.

Η κρουαζιέρα στην Αλάσκα είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Δεν υπάρχει άλλο μέρος σαν την Αλάσκα - μοναδικός,
πρωτόγονος τόπος με πανύψηλα βουνά, εντυπωσιακούς παγετώνες, σιωπηλά φιόρδ και εκ
πληκτική άγρια ζωή. Με εντυπωσιακά λιμάνια, πλούσια σε ιστορία και παλιές ντόπιες παραδόσεις, η Αλάσκα είναι πράγματι το τελευταίο σύνορο της γης.

Κάντε καγιάκ για να ανακαλύψετε την εκθαμβωτική άγρια ζωή - τα πάντα από φαλακρούς αετούς μέχρι φώκιες. Πετάξτε με ελικόπτερο πάνω από αψεγάδιασους παγετώνες, πανύψηλες βουνοκορφές και γραφικές θαλάσσιες λίμνες ή ακολουθήστε το μονοπάτι των παλιών εξερευνητών στον εντυπωσιακό σιδηρόδρομο Ουάιτ Πας και Γιούκον - τον - "πιο θεαματικό σιδηρόδρομο του κόσμου".
Προηγούμενο άρθρο μου για την Αλάσκα ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: