Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Χάος στο νοσοκομείο της Ρόδου

Σύμφωνα με τον βουλευτή, καθηγητή κ. Δημήτρη Κρεμαστινό "παρότι το Υπουργείο Υγείας δεν μπορεί να προσλάβει ούτε ένα νοσηλευτή για το 2012 για όλη τη χώρα σε μόνιμη θέση, εν τούτοις θα προσλάβει όσους μπορεί περισσότερους επικουρικούς με προτεραιότητα το Νοσοκομείο της Ρόδου, σε σχέση με όλα τα άλλα νοσοκομεία".
Κάποιοι πήραν διαζύγιο με την πραγματικότητα.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου επικρατεί χάος και προσπαθούν να εξωραίσουν την κατάσταση με τεχνάσματα: ενώ συνολικά υπηρετούν 131 άτομα στην κατηγορία νοσηλευτικό προσωπικό, τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας τους καταγράφουν ως 290.

Επίσης, σε ολόκληρο νοσοκομείο που δεν εξυπηρετεί μόνο τη Ρόδο αλλά και τα γύρω νησιά, υπηρετεί μόνο ένα φαρμακοποιός και αυτός όχι μόνιμος, με συνέπεια η θέση να μείνει κενή από τον Φεβρουάριο καθώς λήγει η σύμβαση του.

Η αλήθεια είναι μια και την περιγράφουν ωμά με επιστολή τους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, οι γιατροί και νοσηλευτές, αλλά και ο παραιτηθείς διοικητής, όπου επισημάνεται ότι η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε αναμονή στα χειρουργεία ακόμη και δέκα μηνών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: