Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Φωτογραφίες με ζωντανά όντα στην Αφροδίτη

Στην τελευταία έκδοση στο ρωσικό στο περιοδικό «Αστρονομικός αγγελιοφόρος» δημοσιεύονται φωτογραφίες, τραβηγμένες στην Αφροδίτη την δεκαετία του 1980 από σοβιετικές διαστημικές συσκευές στις οποίες απεικονίζονται μετακινούμενα αντικείμενα, τα οποία ενδέχεται να έχουν ιδιότητες ζωντανών όντων.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο υπάλληλος του Ινστιτούτου διαστημικών ερευνών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Λεωνίδας Ξανθομαλλίτης, ο οποίος ανέλυσε τις πανοραμικές φωτογραφίες που είναι τραβηγμένες από το διαστημικό εξερευνητικό σταθμό «Βενέρα-13».Πάντως, είναι ήδη γνωστό στην επιστημονική κοινότητα ότι η Αφροδίτη κάποτε έμοιαζε με τη Γη - έχει περίπου το ίδιο μέγεθος και είναι ο πλησιέστερος.

Σύμφωνα με δημοσίευση του περιοδικού New Scientist, oι συνθήκες στην Αφροδίτη ίσως ήταν παρόμοιες με τις γήινες για δύο δισεκατομμύρια χρόνια, πριν οι ωκεανοί εξατμιστούν, η θερμοκρασία ανέβει κατά εκατοντάδες βαθμούς Κελσίου και αρχίσει η διαρκής βροχή θειικού οξέος.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Γκρίνσπουν στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Southwest στο Τέξας διατύπωσε πρόσφατα εκτιμήσεις ότι η κλιματική αλλαγή ίσως συνέβη πολύ αργότερα - δίνοντας το περιθώριο να αναπτυχθεί ζωή στον αφιλόξενο σήμερα πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: